banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babe Rainbow – “Many Moons of Love”

Het Australische hippiegezelschap Babe Rainbow brengt vandaag een gloednieuwe single uit. Het langharige, blonde trio lijkt wel ontsnapt te zijn uit de jaren zestig, in outfits bestaande uit heel wat fleurige kleuren, aardetinten en patronen van bloemen. Na hun riante en jolige albums The Babe Rainbow en Double Rainbow is deze band niet meer weg te denken uit de wereld van de psychedelische indierock. Alleen al met hun bandnaam brengen deze mannen gegarandeerd de zon in huis, en hun muziek, die ze zelf omschrijven als ‘monkey disco’, moet niet onderdoen. Eerder dit jaar brachten ze met “Morning Song” en “Something New” twee nieuwe singles uit en vandaag is de volgende daar.

Met “Many Moons of Love” wordt er een nieuwe kracht in de muziek van Babe Rainbow geblazen, al blijven ze ook trouw aan hun eigenheid. Dit komt door het refrein dat op een stabiele, meerstemmige manier wordt gezongen, wat enorm verschilt van de etherische stemmen uit het nummer “Something New”. Het levendige nummer draait vooral rond liefde, waarmee de band niet onverwachts uit de hoek komt. Het gaat erover dat verliefd zijn op iemand je van elk deel van die persoon laat houden en je de wereld door een roze bril laat zien. Alles oogt mooi en goed; Babe Rainbow brengt je aan het zweven. Het nummer heeft een pakkend ritme en eens je ernaar geluisterd hebt, laat het je niet meer los voor de rest van de dag.

Op 11 september staat Babe Rainbow in Botanique te Brussel. Tickets zijn al te koop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Babe Rainbow - Changing Colours (★★★½): Gelukzalig ronddobberen op je surfplank

Babe Rainbow… The Babe Rainbow? Nee, Babe Rainbow. Het lidwoord is het gezellige viertal uit Byron Bay, Australië al kwijt sinds het…
Nieuwe singles

Nieuwe single Babe Rainbow - "Your Imagination" (feat. Jaden)

Op het eerste gezicht lijken een Australische psychfolkband en een 22-jarige hiphop-artiest uit Hollywood een onmogelijke combinatie. Toch is dit één van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE - "Losing You"

“Losing You” is de laatste ontbrekende schakel van de nieuwe GOOSE ep Something New. Het nummer is net zoals zijn voorgangers op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.