banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babe Rainbow – “Something New”

Psychedelica en Australië, het lijkt hand in hand te gaan. Tame Impala, POND, King Gizzard & The Lizard Wizard zijn wellicht de meest gekende voorbeelden, maar ook Babe Rainbow past in dat rijtje. Dankzij hun twee melodische en gelukzalige albums (The Babe Rainbow en Double Rainbow) ging de bal stilaan aan het rollen voor deze mannen en genieten ze meer en meer bekendheid. Babe Rainbow is het zonnetje in huis en bracht hun portie vrolijkheid ook weer binnen op single “Morning Song” van eerder dit jaar, en dat presteren ze opnieuw met de kleurrijke nieuwkomer “Something New”.

“Something New” is niet per se vernieuwend, maar dat hoeft ook niet. Babe Rainbow speelt met de elementen waar ze goed in zijn, en we hebben niets liever. Het nummer klinkt lekker zweverig door de bijna etherische stemmen die begeleid worden door uitgesponnen synthklanken. Toch heeft het nummer tegelijk een fijne groove. Dat valt vooral te danken aan de uiterst verslavende bas, die een bouncy dimensie in “Something New” steekt. Enerzijds zijn we geneigd onze basgitaar vast te grijpen, anderzijds willen we onze ogen sluiten en meewaaien op de verfrissende zomerbries van Babe Rainbow. Een dilemma dat alleen opgelost kan worden door herhaaldelijk van de repeat-knop gebruik te maken.

Op 11 september staat Babe Rainbow in Botanique. Tickets zijn al te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Babe Rainbow - Changing Colours (★★★½): Gelukzalig ronddobberen op je surfplank

Babe Rainbow… The Babe Rainbow? Nee, Babe Rainbow. Het lidwoord is het gezellige viertal uit Byron Bay, Australië al kwijt sinds het…
Nieuwe singles

Nieuwe single Babe Rainbow - "Your Imagination" (feat. Jaden)

Op het eerste gezicht lijken een Australische psychfolkband en een 22-jarige hiphop-artiest uit Hollywood een onmogelijke combinatie. Toch is dit één van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE - "Losing You"

“Losing You” is de laatste ontbrekende schakel van de nieuwe GOOSE ep Something New. Het nummer is net zoals zijn voorgangers op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.