Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNBGLUD – “Time in a Bottle”

©CPU – Joost Van Hoey

Volgende week woensdag gaat Fast & Furious: Hobbs & Shaw in première en in een film waarin spektakel schering en inslag is, hoort dan ook muziek die barst van de energie. Wie doet dat beter dan Yungblud? De Brit brak een paar weken geleden nog de Main Stage van Rock Werchter af en zijn populariteit groeit zienderogen. Laatste single “Parents” doet het goed op de radio en ook zijn samenwerking met Machine Gun Kelly mocht er zijn. Dit alles is ook regisseur David Leitch niet ontgaan, want hij koos Yungblud uit om dit nummer van Jim Croce te coveren voor zijn nieuwste film.

“Time in a Bottle” duurt net geen vijf minuten, maar weet ons toch te blijven boeien. Het nummer begint akoestisch en onverwacht rustig, wat een hele opgave geweest moet zijn voor de hyperactieve Harrison. Na anderhalve minuut barst het eerste refrein eindelijk los met een – binnen de normen van Yungblud – stevige riff en de typische sound van de Brit om daarna het gaspedaal helemaal los te laten met een pianostukje. De apotheose heeft verdacht veel weg van Queen, waarop Harrison zijn innerlijke Freddie Mercury naar boven haalt. Op “Time in a Bottle” wordt er gespeeld met het tempo, dat af en toe pijlsnel de hoogte in schiet, al is dat niet al te gek voor een film waarin snelheid en tempowisselingen centraal staan.

Yungblud staat op 28 en 29 oktober in de Ancienne Belgique; de laatste tickets zijn nog verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1501 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

YUNGBLUD - YUNGBLUD (★★½): Weinig peper in de soep

Twee woorden: Brit en energiek. Wie dit jaar op zaterdag rond etenstijd op de wei van Rock Werchter stond, kon deze twee…
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Demi Lovato - HOLY FVCK (★★★½): Afrekening met het verleden

Vele artiesten komen en gaan, maar Demi Lovato is er toch wel eentje waar je altijd van blijft horen. Net zoals collega’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.