Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNBGLUD – “Time in a Bottle”

©CPU – Joost Van Hoey

Volgende week woensdag gaat Fast & Furious: Hobbs & Shaw in première en in een film waarin spektakel schering en inslag is, hoort dan ook muziek die barst van de energie. Wie doet dat beter dan Yungblud? De Brit brak een paar weken geleden nog de Main Stage van Rock Werchter af en zijn populariteit groeit zienderogen. Laatste single “Parents” doet het goed op de radio en ook zijn samenwerking met Machine Gun Kelly mocht er zijn. Dit alles is ook regisseur David Leitch niet ontgaan, want hij koos Yungblud uit om dit nummer van Jim Croce te coveren voor zijn nieuwste film.

“Time in a Bottle” duurt net geen vijf minuten, maar weet ons toch te blijven boeien. Het nummer begint akoestisch en onverwacht rustig, wat een hele opgave geweest moet zijn voor de hyperactieve Harrison. Na anderhalve minuut barst het eerste refrein eindelijk los met een – binnen de normen van Yungblud – stevige riff en de typische sound van de Brit om daarna het gaspedaal helemaal los te laten met een pianostukje. De apotheose heeft verdacht veel weg van Queen, waarop Harrison zijn innerlijke Freddie Mercury naar boven haalt. Op “Time in a Bottle” wordt er gespeeld met het tempo, dat af en toe pijlsnel de hoogte in schiet, al is dat niet al te gek voor een film waarin snelheid en tempowisselingen centraal staan.

Yungblud staat op 28 en 29 oktober in de Ancienne Belgique; de laatste tickets zijn nog verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

YUNGBLUD @ Vorst Nationaal: De energiekste superster ter wereld!

Als tientallen fans uren voor het optreden al voor de deuren van een zaal zitten te kamperen om op de eerste rij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Memories" (feat. WILLOW)

Je kon de afgelopen weken niet rond YUNGBLUD heen: de man zat zelfs in de Cooke en Verhulst Show. Als je het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "The Funeral"

Met zijn vorige single “fleabag” gooide Dominic Harrison, alias YUNGBLUD, hoge ogen. Ondanks dat hij pas sinds 2017 muziek uitbrengt, is YUNGBLUD…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.