Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Marika Hackman – “all night”

Binnen een tweetal weken verschijnt Any Human Friend, de derde langspeler van Marika Hackman, en op basis van “i’m not where you are” en “the one” mogen we ons aan heel wat moois verwachten. De Engelse heeft zich intussen ontpopt tot een ware rockster. Haar nummers druipen van de bravoure en assertiviteit, maar bevatten toch nog genoeg emotionele diepgang om herkenbaar te blijven. Dit alles wordt verpakt in een reeks onweerstaanbare hooks, die bij elke luisterbeurt meer onder onze huid kruipen. Veel beter kon het volgens ons al niet meer worden.

Toch weet de Engelse zichzelf op haar nieuwe single nog maar eens te overtreffen. “all night” gooit het muzikaal over een andere boeg; het is zachter en melancholischer, en vooral ook sensueel. Wonderlijke melodieën sieren de strofes, en het refrein brengt ons zowaar in een trance. De tekst zet dit gevoel kracht bij. De manier waarop Marika over seks schrijft is direct, maar niet obsceen; het nummer is een momentopname van een nacht met een geliefde, waarin alles perfect lijkt, en slaagt met grote onderscheiding in dat opzet.

“all night” is liefde op het eerste gezicht, en met gemak een van de beste nummers die we al van Marika Hackman hoorden. Any Human Friend komt uit op 9 augustus, en volgens ons kan er nog weinig misgaan.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

25 juli 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief