Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Marika Hackman – “the one”

Any Human Friend, de derde van Marika Hackman, krijgen we helaas pas in augustus te horen. Sinds eerste single “i’m not where you are” zijn onze verwachtingen alvast torenhoog. Om het wachten iets sneller te doen gaan lost de Engelse vandaag een tweede voorsmaakje.

“the one” ligt muzikaal in dezelfde lijn als “i’m not where you are”, en is daarom geen enorm verrassend nummer. Het klinkt meteen familiair. Dat stoort ons echter niet; de herkenbare sound laat ons toe om te focussen op de inhoud, waaronder de vele aanstekelijke gitaarlijntjes die het nummer tot de oorwurm maken die het is. De song zit vol met zulke details, zoals de groepvocals die plots opduiken in de strofes en al even snel verdwijnen (maar niet voordat ze Hackman kunnen verwijten een aandachtshoer te zijn). Je weet nooit precies wat je in de volgende maat te wachten staat.

Tekstueel is het opzet van Any Human Friend intussen duidelijk: we krijgen meer dan ooit een Marika zonder filter. Haar teksten druipen van het cynisme en de humor. In strofe twee zegt ze ‘big dick energy’ te hebben, om dat meteen op te volgen met ‘I think it’s a venereal disease’. Het moet maar in je opkomen.

“the one” is niet de triomftocht die “i’m not where you are” was, maar komt aardig in de buurt. Any Human Friend verschijnt op 9 augustus.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

13 juni 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief