Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rita Ora ft. Charli XCX, Bebe Rexha en Cardi B – “Girls”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rita Ora ft. Charli XCX, Bebe Rexha en Cardi B – “Girls”

Wat krijg je als vier vrouwelijke iconen in de popmuziek hun krachten bundelen? Wij weten hier het antwoord op: “Girls”. Al een week geleden kondigde Rita Ora haar nieuwe single aan in samenwerking met Charli XCX, Bebe Rexha en Cardi B. Het lijkt ons overbodig om deze popsterren voor te stellen, aangezien ze wereldberoemd zijn tegenwoordig. Ook hiphop-trooneiser Cardi B kon natuurlijk niet ontbreken voor een leuk afwisselend rapstukje. Het is bovendien niet de eerste keer dat Ora samenwerkt met Charli XCX, want single “Doing It” maakten ze drie jaar geleden ook al samen. “Girls” is opnieuw een heerlijke popsong die ongetwijfeld bovenaan de hitlijsten zal rijken in ‘no time’. Ook de feministen onder ons zullen dit deuntje zeker prijzen waarin wordt gezongen over elkaar kussende vrouwen.

De aanstelijke woorden ‘Sometimes I just wanna kiss girls girls girls’ blijven meteen hangen eens het refrein gepasseerd is. Ook de kort afwisselende strofen zijn zeer catchy en meezingbaar. We horen vooral de zeer typerende stijl van Charli XCX in het nummer terug, waar we erg dankbaar voor zijn. Dit resulteert in fijne, spetterende elektronische beats die vooral enorm dansbaar zijn. Dit is nog eens de noemer ‘girlpower’ waard, zonder het in het belachelijke te trekken. Dat we dit nog heel heel vaak zullen horen, is echt wel zeker, maar we vinden het niet eens erg!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CXLOE – “Cheating On Myself”

Hoewel velen nog niet van CXLOE gehoord zullen hebben, mag je jezelf gerust een grote artiest noemen als je al teksten schreef…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rita Ora - "You Only Love Me"

Rita Ora draait al ruim een decennium mee in de muziekindustrie en toch laat een derde langspeler op zich wachten. Phoenix dateert…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.