Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “SUPERLIKE”

© Cian Duignan

Een goeie vijf jaar geleden werd er in Ierland een nieuwe indierockband geboren. The Academic is groot in eigen land en sinds de release van hun debuutalbum Tales From the Backseat beginnen de jongens uit Westmeath ook buiten de landsgrenzen door te breken. Na een tour die hen langs onder andere Rock Werchter en Trix bracht, bleef het een tijdje stil rond de band. Die stilte wordt vandaag doorbroken met “SUPERLIKE”. De gekende sound blijft behouden, maar hier en daar lijkt de ervaring de jonge Ieren toch goed te hebben gedaan.

“SUPERLIKE” opent met synths en een vrolijk elektrisch gitaartje. ‘Are you ready to go?’, begint zanger Craig Fitzgerald het refrein, waardoor het ons in de typische zomerse Academic-sfeer brengt. Met samples, die soms een beetje aan Ed Sheeran doen denken, en een happy apotheose lijkt de nieuwste van The Academic alles te hebben om een echte oorwurm te worden. Geen diepgaande teksten, maar op vlak van sound zijn de Ieren erop vooruitgegaan. Waar de jongens eerder het ‘verwijt’ van pubers kregen, klinkt hun sound nu volwassener dan op pakweg “Bear Claws“.

Of “SUPERLIKE” de voorloper is van een tweede plaat ,is nog niet bekend. Voorlopig staan er – buiten hun thuisland en het VK gerekend – ook nog geen Europese data op de tourposter van de Ieren.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 juni 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief