Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Academic – “Bear Claws”

Fan van Circa Waves? Wij stellen u voor: The Academic! The Academic is een indierock viertal uit Ierland. Een van hun sterke punten is dat ze al sinds hun dertiende samen muziek maken, wat zorgt voor een onnavolgbare chemie tussen de vier. Officieel brachten ze in 2015 hun eerste EP uit: Loose Friends. Deze bevatte vijf uiterst catchy indierocknummertjes. Naast deze EP brachten ze in 2016 hun grootste hit tot heden uit: “Mixtape 2003“.

Vandaag kwamen ze dus met een nieuwe single: “Bear Claws”. Het liedje begint met een catchy gitaarriffje en een dansbare drumbeat, zoals we gewoon zijn van het viertal. Daarna volgt het refrein, waarvan je zou haast denken dat het gemaakt is om te worden meegezongen door een groepje dronken voetbalfans. Het liedje kabbelt lekker verder in zijn typische stijl, iets na de helft worden we getrakteerd op een aangename gitaarsolo, wat het liedje helemaal compleet maakt.

The Academic brengt zeker niets nieuws in de muziekwereld, maar is dat altijd nodig? “Bear Claws” is gewoon een heerlijk indierock nummertje om mee te zingen. The Academic speelde vorig jaar Botanique en Pukkelpop al plat, verschiet dus niet als je deze uiterst dansbare indierock binnekort op de radio hoort! Zeg dat Dansende Beren het heeft gezegd!

 

Related posts
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Academic - Sitting Pretty (★★): Eerder nors dan fors

De moeilijke tweede. Het is een beruchte vloek die in het muzieklandschap gevreesd wordt, want na een geslaagd debuutalbum slagen er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "My Very Best"

Er was een tijd waarin jonge bandjes van aan de andere kant van het Kanaal vrolijke indierock op ons afvuurden. Daar is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.