FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2019: Diverse line-up met voor ieder wat wils

Deze week wordt in Barcelona het startschot van de festivalzomer gegeven met Primavera Sound. Vorig jaar lag de focus meer op hiphop en trap, dit jaar draait op popmuziek met headliners zoals Miley Cyrus, Robyn en Carly Rae Jepson. Desondanks blijft het een divers festival met namen voor fans van elk genre. Naast de grote namen zoals Tame Impala, Erykah Badu, Mac Demarco, Janelle Monae, Solange en Barcelona hometown girl Rosalía, biedt het festival heel wat opkomende en meer underground namen aan. Maar met een eindeloze line-up (er zijn maar liefst 12 podia…), hoe begin je eraan om jouw rooster te vullen? Hier vind je tien aanraders om je al een handje verder te helpen!

Ama Lou

De Britse mocht enkele maanden geleden al op Primavera Club staan, het showcase festival van Primavera. De meeste van deze opkomende artiesten kunnen erna ook een plaatsje op het zomerfestival verwachten, zo ook Ama Lou. Haar aanstekelijke R&B, unieke stem en sterke lyrics hebben haar al tot bij de oren van Drake gebracht en ook wij maakten haar in januari tot een ‘Grote Beer Van Morgen‘. Hij tipte haar onlangs in een van zijn Instagram stories. Ze krijgt de moeilijke taak om zaterdag het Primavera podium op te warmen, maar daar zal ze ongetwijfeld zonder al te veel moeite in slagen.

Zaterdag 1 juni, Primavera podium

Cuco

In 2017 bracht de Mexicaans-Amerikaanse tiener Omar Banos zijn debuut EP Songs4u uit onder de artiestennaam Cuco en sindsdien is het hem alleen maar voor de wind gegaan. Vorig jaar stond hij al op Coachella, dit jaar dan op Primavera en de jongen heeft zijn twintigste verjaardag nog niet gevierd. Zijn lo-fi mix van indie, hip hop, psychedelica en hier en daar wat mariachi-invloeden, weet menig millenial te smaken. Zijn zomerse muziek past perfect in het Barcelona kader en met zijn negenkoppige band zal het zeker niet gaan vervelen.

Woensdag 29 mei, Primavera stage

Kate Tempest

Moest je nog twijfelen, kijk dan maar eens naar haar “Europe is Lost” live op KEXP. De intensiteit waarmee de Britse haar poëzie rapt, is zeldzaam in vergelijking met de rap van andere collega’s. Twee jaar geleden stond ze al in Barcelona op Sonar en dat werd een ervaring die weinigen zijn vergeten. Wanneer het geluid even uitviel, weigerde ze de show stop te zetten en bleef ze vol energie door gaan. Haar spoken word poëzie is niet altijd eenvoudig te verteren, maar een muziekfestival hoeft ook niet alleen maar dansen, bier en feest te zijn.

Vrijdag 31 mei, Ray Ban

Nathy Peluso

Nathy Peluso is geboren in Argentinië maar verblijft al enige tijd in Spanje en heeft zo ook al shows op o.a. Sonar tussen haar palmares staan. Vorige zomer stond ze op DOUR, waar ze tekende voor één van de beste shows van het festival. Haar genre overschrijdende muziek begint nu ook grenzen te overschrijden en zo wordt ze al getipt door verschillende internationale muziekplatforms, zoals Dazed. Ze mixt hip hop, R&B, trap, soul, jazz en dat met een speciaal latino smaakje. Haar shows zijn bovendien altijd sensueel & theatraal. Met al een stevige fanbase in Barcelona belooft dit een heuse show te worden.

Zaterdag 1 juni, Pull&Bear stage

Yaeji

De Amerikaans-Koreaanse heeft met haar EP Yaeji al hoog gescoord en zo werd ze gelonglist voor BBC’s Sound of 2018 met o.a. Sigrid (ook aanwezig op Primavera), Billie Eilish en Khalid. Ze mengt house met pop en hip hop en zingt bovendien in zowel het Koreaans als het Engels. Ondertussen bevindt ze zich in Berlijn waar ze zich laat inspireren door dj’s als Objekt en Paula Temple, zonder echter haar unieke touch te verliezen.

Zaterdag 1 juni, Pull&Bear stage

Nilüfer Yanya

Op diezelfde longlist van BBC’s Sound of 2018 vind je ook Nilüfer Yanya terug. Ze bracht dit jaar haar weergaloze debuutalbum Miss Universe uit en dat werd overal warm ontvangen. Haar unieke warme stem, soulvolle indie pop en af en toe iets rauwere rock invloeden, zijn catchy en verleidelijk. Nilüfer Yanya’s muziek heeft alles om er een interessante en gevarieerde show van te maken.

Zaterdag 1 juni, Pitchfork stage

Marie Davidson

Ondanks dat techno muziek thuis hoort in het clubleven, bevat het genre weinig humor. Of toch niet? Met haar donkere techno beats brengt Marie Davidson je aan het dansen, maar haar al even donkere ironie zorgt voor de nodige humor. In Adieu au Dancefloor en Working Class Woman is ze niet bang om de spot te drijven met haar drugsgedreven techno fans. In eenzelfde set zal ze je met haar minimalistische synths entertainen en bespotten. Maar dansen zal je ongetwijfeld!

Donderdag 30 mei, Lotus stage

Boy Pablo

Ook Boy Pablo stond enkele maanden terug op Primavera Club en dus konden we ook hen op een van de podia verwachten. Hun vrolijke indie pop is net wat je nodig hebt op een festival in het zonnige Barcelona. In de donkere Apolo op Primavera Club brachten ze al een energievolle set en we verwachten van hen niets anders als opener van het hoofdpodium op zaterdag.

Zaterdag 1 juni, Seat stage

Aïsha Devi

Zin in een geestverruimende reis zonder drugs? De transcendentale beats van de Zwitserse Aïsha Devi nemen je zo mee naar andere hoogtes en dimensies met haar spirituele mantra’s en industriële elektro. Haar mystieke show wordt ongetwijfeld een unicum op dit festival. Haar shows zijn namelijk evenveel een performance als een muzikaal optreden, want bij haar draait het allemaal om ervaring.

Zaterdag 1 juni, Ray-Ban Studios

RRUCCULLA

Wat kan je verwachten bij deze jonge muziek producer/drumster? Abstracte beats, jazzinvloeden, experimentele elektronica en meer. Haar avant-garde muziek creëert unieke soundscapes die alle soorten vormen en texturen aannemen. Ze is niet bang om buiten de lijnen te kleuren. Dit maakt haar muziek niet toegankelijk voor iedereen, maar voor zij die graag al eens het ongewone en onverwachte opzoeken, is dit de uitgelezen show. Bovendien drumt ze ook altijd live en dat maakt ze haar show net zo intens.

Zaterdag 1 juni, Lotus

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound Barcelona pronkt met Lana Del Rey, Pulp, Justice, PJ Harvey en meer

Primavera Sound breidt gestaag uit. Het wereldberoemde indierockfestival plantte recent ook edities neer in het Zuid-Amerika. Die affiches geven soms een indicatie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

Ama Lou @ Botanique (Orangerie): Bakken onbenut potentieel

De Londense Ama Lou maakte al snel naam met haar soulvolle r&b die vaak vergeleken wordt met de muziek van Jorja Smith….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.