Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amyl and the Sniffers – “Gacked on Anger”

In de weelderig bloeiende bloemenweide die de Australische muziekscene dezer dagen toch wel is, staat Amyl and the Sniffers er tussen als een brandnetel in de fleur van zijn leven. Hun mix tussen klassieke seventies punk en ADHD klinkt luid, explosief, en verrassend atypisch. Kijk even naar de instagram van de band en je weet meteen waar we het over hebben. De ‘carelessness’ druipt ervan af, wat maakt dat er geen rem staat op de live-act die menig podium volledig aan flarden dreunt.

Nochtans bestaat de band nog maar een drietal jaar, en kwam vorig jaar pas hun furieuze debuut Big Attraction & Giddy Up (een verzameling van twee ep’s) uit. Onder leiding van de licht gestoorde Amy Taylor weet de groep het niveau echter permanent hoog te houden, zoals meermaals bleek uit singletjes als “Monsoon Rock” en “Got You”. Ze bereiden ons voor op hun eerste langspeler die er op het einde van de week aankomt, en het lijkt wel alsof we als reminder daaraan nog een laatste nummer onder de riem gestoken krijgen: “Gacked On Anger”.

Nog geen twee minuten lang is het, maar het laat een niet mis te interpreteren indruk na: dit gaat hard. De stem van Amy klettert over een woeste riff die menig festivalpubliek zin geeft om het wereldrecord moshen te verbreken. Het strakke nummer vindt een goede balans tussen catchyness enerzijds, en rauw gitaargeweld anderzijds. En Amy? Ja, die staat strak van de speed. Maar hey, het levert ons wel de meest opwindende punk-act van het moment op!

Amyl and the Sniffers speelt op 11 juni in Het Bos en op 30 juni op Rock Werchter.

Instagram | Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

20 mei 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief