Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Amyl and The Sniffers – “Got You”

Afgelopen maandag stonden Amyl and The Sniffers nog in een volgepakte Rotonde, en nu zijn ze er al weer met een nieuw nummer. De band uit Australië staat bekend voor één en al gekkigheid en dat zie je niet alleen tijdens hun furieuze optredens, maar ook op hun sociale media. Dat de band zichzelf niet al te serieus neemt is geen geheimpje, en dat zorgt er net voor dat ze over een hoge wederherkenbaarheid beschikken. Op 24 mei pakken ze overigens uit met een eerste lp waarvan we eerder al “Moonsoon Rock” te horen kregen. Vandaag hebben ze ons weer te pakken met het korte, maar ook kordate “Got You”.

Een smerige baslijn zorgt voor een onweerstaanbare opening van “Got You”, en het duurt niet lang voor de rest van de band zich helemaal smijt. Zoals dat bij een punknummer hoort, kan het het refrein lekker luid meegebruld worden en voor heel wat hevige moshpits zorgen. Dat het nummer muzikaal heel rommelig en ongestructureerd overkomt, is ook eigen aan Amyl and The Sniffers (en het genre in het algemeen), maar dat maakt de muziek net iets minder pretentieus. Amyl and The Sniffers is een punkband zoals er niet veel meer zijn, en dat demonstreren ze nog maar eens op “Got You”.

Op zondag 30 juni sloopt Amyl and The Sniffers het vierde podium van Rock Werchter.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

10 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief