Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amyl and The Sniffers – “Got You”

Afgelopen maandag stonden Amyl and The Sniffers nog in een volgepakte Rotonde, en nu zijn ze er al weer met een nieuw nummer. De band uit Australië staat bekend voor één en al gekkigheid en dat zie je niet alleen tijdens hun furieuze optredens, maar ook op hun sociale media. Dat de band zichzelf niet al te serieus neemt is geen geheimpje, en dat zorgt er net voor dat ze over een hoge wederherkenbaarheid beschikken. Op 24 mei pakken ze overigens uit met een eerste lp waarvan we eerder al “Moonsoon Rock” te horen kregen. Vandaag hebben ze ons weer te pakken met het korte, maar ook kordate “Got You”.

Een smerige baslijn zorgt voor een onweerstaanbare opening van “Got You”, en het duurt niet lang voor de rest van de band zich helemaal smijt. Zoals dat bij een punknummer hoort, kan het het refrein lekker luid meegebruld worden en voor heel wat hevige moshpits zorgen. Dat het nummer muzikaal heel rommelig en ongestructureerd overkomt, is ook eigen aan Amyl and The Sniffers (en het genre in het algemeen), maar dat maakt de muziek net iets minder pretentieus. Amyl and The Sniffers is een punkband zoals er niet veel meer zijn, en dat demonstreren ze nog maar eens op “Got You”.

Op zondag 30 juni sloopt Amyl and The Sniffers het vierde podium van Rock Werchter.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
InstagramLiveRecensies

Amyl and the Sniffers @ Trix: Vreemde eenden in de bijt

Uit Australië kwam een zooitje ongeregeld neergestreken. Amyl and The Sniffers behoort tot een van de meest klinkende namen in het aanzienlijke…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.