FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend maken en dat dat (toevallig) allemaal mannen zijn. Voor de komende editie van het Limburgse festival werden eerst Billie Eilish, Angèle en Anne-Marie aangekondigd en pas toen Florence + The Machine ook werd toegevoegd aan de line-up werd het testosterongehalte toch wat naar boven gehaald door The Killers. Ondertussen weten we dat we ons ook kunnen verwachten aan onder meer Foals, Years & Years en King Gizzard & The Lizard Wizard. Wie tickets wilt kopen voor Pukkelpop kan dat vanaf vandaag doen, maar de start van de ticketverkoop gaat ook gepaard met nog een lading nieuwe namen.

Een festival in België heeft naar goeie gewoonte ook een hele reeks Belgische artiesten op zijn podia en zo zullen Bazart en Amelie Lens op vrijdag neerstrijken in Kiewit. Wie niet te vinden is voor Nederlandstalige meezingers of techno, kan die dag genieten van de jazzmuziek van Ezra Collective, dat recentelijk in een uitverkochte AB speelde. Voormalig The Internet-lid Steve Lacy bouwde ondertussen al een mooie solocarrière op en zal op zaterdag zijn versmelting van rock, funk, jazz en hiphop brengen. Of hij zijn Grammy ook meeneemt is nog maar de vraag en indien dat niet het geval is, dan doet Bonobo dat misschien wel op zondag met zijn elektronische dansmuziek. Diezelfde dag kan je je trouwens meest rode T-shirt aandoen om de serotonine de vrije loop te laten gaan tijdens de set van girl in red.

Ook voor de laatste dag van Pukkelpop worden er nog wat nieuwe namen aangekondigd en zo zal Loyle Carner er zijn nog vrij recente, maar toch al geliefde hugo komen voorstellen. Voor de fans van harde muziek is er de dag voordien de punkrock van Amyl and the Sniffers, de hardcore van Stick To Your Guns en de postpunk van High Vis. Die laatste speelde trouwens gisteren een sterke set in Cactus Muziekcentrum. Wie dan nog geen genoeg heeft van gitaren kan nog eens helemaal losgaan tijdens het concert van Limp Bizkit. De Amerikaanse raprockband speelt voor de vijfde keer op Pukkelpop en laat ons hopen dat de mannen er een onvergetelijke avond van maken.

Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. De ticketverkoop start vandaag, 15 februari, om 13.00u. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt. Voor meer informatie en tickets ben je op de website van het festival aan het juiste adres.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Amelie Lens – Bazart – Billie Eilish – Ezra Collective – Moderat – Years & Years – YUNGBLUD

Zaterdag 19 augustus: Amyl and the Sniffers – Angèle – Anne-Marie – Bicep (Live) – High Vis – Joost – Limp Bizkit – Rema – Steve LacyStick To Your Guns – Turnstile

Zondag 20 augustus: Bonobo Dropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – girl in red – King Gizzard & The Lizard Wizard – Loyle Carner – Reinier Zonneveld (Live) – The Killers

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 3): De grote Ed Sheeran show

Pinkpop zit er weer op voor dit jaar. Het Nederlands Limburgse Megaland was drie dagen lang het epicentrum van festivalliefhebbend Nederland. Gelukkig…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 3): Duivelsgekte

Normaal gesproken zou de derde dag van een festival wat moeizamer verlopen, maar op Graspop was de sfeer dit keer exceptioneel goed….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective - "God Gave Me Feet For Dancing" (feat. Yazmin Lacey)

De Britse jazzgroep Ezra Collective brengt in september een nieuwe plaat uit en stelt die voor met enkele leuke singles. In april…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.