Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amyl and The Sniffers – “Monsoon Rock”

Het is ondertussen geen publiek geheim meer dat er in Australië sterke muziek wordt gemaakt. Amyl And The Sniffers is een band die het beste van de klassieke hard rock van het land combineert met een eigenwijze punky invloed. Het resultaat zou je wel eens kunnen omschrijven als AC/DC op speed, en dat is ook op nieuwste single “Monsoon Rock” niet anders. Op 24 mei verschijnt het debuutalbum van de groep en op 8 april speelt de band de Rotonde van de Botanique kapot. We zagen al op Leffingeleuren dat de groep er zeker wat van kan.

“Monsoon Rock” is met zijn twee minuten en een half redelijk lang voor de normen van Amyl and The Sniffers. Al van bij het begin horen we er een soort van eigentijdse “Ace Of Spades” in. Natuurlijk zonder ene Lemmy, maar wel met ene Amy Taylor die al even furieus te werk gaat. Het geheel ontspoort in een amalgaam van gierende gitaren en een strakke punky sfeer. Net die tempoverhoging zou live wel eens voor de nodige moshpits kunnen zorgen. O ja, er verschijnt op het eind nog een geniale gitaarsolo om zo zeker je klassiekers niet te verloochenen. AC/DC anno 2019, dat is Amyl And The Sniffers, maar dan net iets steviger, straf!


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief