Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amyl and the Sniffers – “Gacked on Anger”

In de weelderig bloeiende bloemenweide die de Australische muziekscene dezer dagen toch wel is, staat Amyl and the Sniffers er tussen als een brandnetel in de fleur van zijn leven. Hun mix tussen klassieke seventies punk en ADHD klinkt luid, explosief, en verrassend atypisch. Kijk even naar de instagram van de band en je weet meteen waar we het over hebben. De ‘carelessness’ druipt ervan af, wat maakt dat er geen rem staat op de live-act die menig podium volledig aan flarden dreunt.

Nochtans bestaat de band nog maar een drietal jaar, en kwam vorig jaar pas hun furieuze debuut Big Attraction & Giddy Up (een verzameling van twee ep’s) uit. Onder leiding van de licht gestoorde Amy Taylor weet de groep het niveau echter permanent hoog te houden, zoals meermaals bleek uit singletjes als “Monsoon Rock” en “Got You”. Ze bereiden ons voor op hun eerste langspeler die er op het einde van de week aankomt, en het lijkt wel alsof we als reminder daaraan nog een laatste nummer onder de riem gestoken krijgen: “Gacked On Anger”.

Nog geen twee minuten lang is het, maar het laat een niet mis te interpreteren indruk na: dit gaat hard. De stem van Amy klettert over een woeste riff die menig festivalpubliek zin geeft om het wereldrecord moshen te verbreken. Het strakke nummer vindt een goede balans tussen catchyness enerzijds, en rauw gitaargeweld anderzijds. En Amy? Ja, die staat strak van de speed. Maar hey, het levert ons wel de meest opwindende punk-act van het moment op!

Amyl and the Sniffers speelt op 11 juni in Het Bos en op 30 juni op Rock Werchter.

Instagram | Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
InstagramLiveRecensies

Amyl and the Sniffers @ Trix: Vreemde eenden in de bijt

Uit Australië kwam een zooitje ongeregeld neergestreken. Amyl and The Sniffers behoort tot een van de meest klinkende namen in het aanzienlijke…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.