Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mac DeMarco – “On The Square”

Vrijdag verschijnt het nieuwe album van de indiedarling Mac DeMarco. De man brengt zijn eerste plaat uit op een eigen label, en ook hier probeert hij zichzelf opnieuw uit te vinden. Here Comes the Cowboy haalt de innerlijke cowboy in hem boven en dat konden we al horen op “All Of Our Yesterdays” en “Nobody”. Vandaag verschijnt met “On The Square” nog een derde voorsmaakje. Deze zomer kan je al dat schoons horen op Rock Werchter.

“On The Square” is gebouwd rond een repetitieve synthlijn dat gedurende de volledige song niet van tempo wijzigt. Veel gebeurt er dus niet in de song, al is er gelukkig weer een absurde videoclip die alles goedmaakt. Het gezapig sfeertje primeert en bij momenten treedt er zelfs wat verveling op, al is dat bij DeMarco natuurlijk relatief. Het is allemaal muziek gemaakt om niet serieus te nemen, en als je dat in je achterhoofd houdt, dan kan “On The Square” wel boeien. Al missen we iets meer durf van DeMarco, hier blijft hij hangen in zijn herkenbare sound. Hopelijk klinkt dat album toch iets boeiender.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

7 mei 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief