Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mac DeMarco – “Nobody”

Op 10 mei is het zover, dan krijgen we een nieuw album van indieheld Mac DeMarco. De man bracht in 2017 nog This Old Dog uit, maar komt nu met Here Comes the Cowboy. Afgaande op de titel, zou je jezelf kunnen verwachten aan een countryplaat, maar als we van eerste single “Nobody” mogen uitgaan, zal dat niet het geval zijn. Mac DeMarco gaat namelijk verder waar hij op zijn vorige plaat stopte, gewoon laidback chille nummers brengen. Een grappig feitje, vorig jaar bracht Mitski een album uit Be The Cowboy met ook een single genaamd “Nobody”, maar DeMarco was daar niet van op de hoogte. Een klein toeval dus. Op 1 juni speelt de man op Best Kept Secret Festival in Nederland, op 30 juni speelt hij op Rock Werchter.

In de clip voor zijn nieuwe single doet DeMarco weer wat vreemd aan, hij verkleedt zich namelijk als ‘lizard man’ en rookt op zijn gemak een sigaartje. Dat is ook perfect de sfeer die bij deze single hoort: een beetje vreemd, maar vooral op het gemak. Een zachte gitaarlijn en de herkenbare stem van DeMarco, meer is niet nodig om te overtuigen. Van ons had er misschien net iets meer diversiteit in de song mogen steken, want na een tijdje begint het toch redelijk eentonig over te komen. Desalniettemin alweer een Mac DeMarco song zoals het hoort, zonder te veel bombast.

Zelf wist DeMarco nog het volgende te zeggen over zijn album: ‘This one is my cowboy record. Cowboy is a term of endearment to me, I use it often when referring to people in my life. Where I grew up, there are many people that sincerely wear cowboy hats and do cowboy activities. These aren’t the people I’m referring to.’

Here Comes the Cowboy is de eerste plaat die uitkomt via zijn eigen label en werd opgenomen in zijn eigen Jizz Jazz studio.

Tracklist:

Here Comes the Cowboy:

01 Here Comes the Cowboy
02 Finally Alone
03 Little Dogs March
04 Preoccupied
06 Choo Choo
07 K
08 Heart to Heart
09 Hey Cowgirl
10 On the Square
11 All of Our Yesterdays
12 Skyless Moon
13 Baby Bye Bye

Albumcover:

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3395 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.