banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom – “Am I Insane?”

Na een pauze van een klein jaartje is het Deense trio Off Bloom terug. De band bracht vorig jaar met “Love Actually” en “Not Sorry” nog twee relatief goede singles uit, en leek verder te surfen op het succes van hun vorige ep. De verwachtingen waren dus hooggespannen, maar met hun nieuwste single “Am I Insane?” kunnen de ‘Grote Beren Van Morgen’ die niet inlossen.

De single begint met een sample van een telefoon en een elektrisch gitaartje. Wanneer de stem van zangeres Mette Mortensen en de beat erbij komen, begint het nummer pas echt. In tegenstelling tot de vorige nummers van de band, blijft “Am I Insane?” te constant, waardoor het al snel saai dreigt te worden. Met de tekst proberen de Denen wel een actuele boodschap mee te geven, je mentaal niet goed voelen en denken dat je gek wordt. Daaraan wordt toegevoegd dat sociale media tijdverspilling zijn.

De nieuwste Off Bloom geeft dus zeker een sterke boodschap mee, enkel bij het muzikale blijven we een beetje op onze honger zitten. Of “Am I Insane?” de voorloper is van een debuutalbum is nog af te wachten. Op Instagram liet de band alvast weten dat er snel nog meer nieuwe muziek volgt. Of er een tour zit aan te komen valt ook nog af te wachten. Enkel in hun thuisland Denemarken zitten er drie shows aan te komen.

FacebookTwitterInstagramWebsite

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Off Bloom - In Bloom (★★½): Rooskleurige toekomst klinkt nogal flets

Eindelijk. Dat is het enige woord dat er door ons hoofd ging toen we om middernacht In Bloom op onze Spotifypagina zagen verschijnen. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "Boys Don't Make Me Cry"

Hoe zou het ondertussen staan met die debuutplaat van Off Bloom? De Noorse band is al een hele tijd bezig met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "Polaroid Pictures"

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat we de grote doorbraak van Off Bloom voorspelden. Vandaag, eind 2020, is die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.