banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom – “Polaroid Pictures”

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat we de grote doorbraak van Off Bloom voorspelden. Vandaag, eind 2020, is die er echter nog steeds niet gekomen. Dat ligt misschien voor een deel aan de band zelf. Net na hun grootse tour met Dua Lipa viel alles een beetje stil. Er verscheen de afgelopen jaren slechts sporadisch een singletje en het leek wel alsof de Denen niet echt wilden doorbreken. Nu is dat schijnbaar wel het geval, want er is de laatste tijd veel veranderd. Off Bloom werd een duo en de plannen rond een debuutplaat worden plots wel heel concreet. De laatste paar weken verschenen er met “Mona Lisa” en “What We Do” nog een paar leuke nummers, waardoor er eindelijk het startschot van een nieuw hoofdstuk werd gegeven. Ook het nieuwe “Polaroid Pictures” zou op dat album komen, en dat zal ongetwijfeld voor een emotionele noot zorgen.

In tegenstelling tot de elektronisch getinte singles die we al te horen kregen, is het op het nieuwste exemplaar van Off Bloom een klassieke piano die de hoofdrol speelt. Frontvrouw Mette stelt zich breekbaar op door op een rustige manier te zingen over een vervlogen liefde die ze blijkbaar niet mist. Het is dan ook het einde van die relatie die haar een sterkere vrouw heeft gemaakt. Dat straalt ook de rest van het nummer uit, want de beat op de achtergrond doet het geheel op termijn mooi openbloeien. “Polaroid Pictures” komt dus redelijk traag op gang, maar dankzij die lichte elektronische touches krijgen we toch nog wat meer op ons bord. Al bij al is dat evenwel niet voldoende om ons helemaal te overtuigen. Emotioneel en hoopgevend is het zeker en vast, maar voor ons mist Off Bloom jammer genoeg wat variatie en pit om ons helemaal te overtuigen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Off Bloom - In Bloom (★★½): Rooskleurige toekomst klinkt nogal flets

Eindelijk. Dat is het enige woord dat er door ons hoofd ging toen we om middernacht In Bloom op onze Spotifypagina zagen verschijnen. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "Boys Don't Make Me Cry"

Hoe zou het ondertussen staan met die debuutplaat van Off Bloom? De Noorse band is al een hele tijd bezig met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "What We Do"

Off Bloom heeft de afgelopen jaren een hobbelig parcours gereden. Nadat de grote doorbraak nabij leek toen Dua Lipa het drietal meenam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.