Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Off Bloom & Sonnfjord

‘De Grote Beren Van Morgen’ is onze nieuwste rubriek, waarbij we de eerste twee weken van het jaar elke dag een internationale en een Belgische act aan je voorstelden. Deze acts hebben in 2017 hun eerste single, ep of optreden gegeven en hebben zo ons hart veroverd. Voor alle 28 acts kan 2017 als een generale repetitie gezien worden, waarna 2018 het grote doorbraakjaar moet zijn. Vandaag voegen we de laatste twee acts van ‘De Grote Beren Van Morgen 2018′ toe aan ons divers lijstje. De muziektrio’s Off Bloom en Sonnfjord sluiten onze twee weken af.

Off Bloom

Lichtjes gestoord, maar enorm plezant. Zo kan je Off Bloom en hun muziek in één zin beschrijven. Het Deense trio zorgde in 2017 voor heel wat furore als opkomende band en bracht in oktober hun tweede ep Lover Like Me uit. Frontvrouw Mette is live even actief als een duracel-konijn en weet met haar spannende stemgeluid de elektronische popsongs een eigen sound te geven. Afgelopen jaar speelden ze in een volle Lotto Arena als voorprogramma van Dua Lipa en kon je ze op o.a. Glastonbury, Northside en Reading/Leeds aan het werk zien. Niet mis voor een opkomende band.

Off Bloom is de band die die muziekwereld nodig had. Ze combineren het beste van o.a. Major Lazer, Mura Masa en MØ, geven er nog een eigen draai aan en gaan er vooral 100% voor. Ze zijn geen halfgare band, die onder de radar zal blijven, maar wel een band die mits een beetje airplay en tv-optredens een mega succes kan hebben. De band is momenteel bezig aan nieuw werk en wil komende zomer nog meer festivaloptredens geven. Off Bloom is eentje om goed in de gaten te houden want voor je het weet zijn ze de volgende megaband. Hun winst voor Denemarken bij de European Border Breaker Awards kan hen het nodige duwtje in de rug geven.

Sonnfjord

Indie is helemaal hip & trendy en dat zal de Belgische indie-formatie Sonnfjord weten. De band rond frontvrouw Maria-Laetitia Mattern maakte in 2017 veel indruk. Vooral in Wallonië is de band al een gevestigde waarde en hadden hun eerste twee officiële singles “Lights” en “Dust and Shapes” al een bescheiden succes. Hun sluw in elkaar gestoken popmelodieën krijgen een licht electronisch kantje waardoor hun muziek lichtjes poppy en vooral dansbaar is. Ook live hebben ze al wat ervaring opgedaan en speelden ze o.a. al vijf keer in de zalen van de Botanique.

2018 wordt een spannend jaar voor de band. Ze brengen hun debuut-ep City Lights uit en zullen in de zomer waarschijnlijk op een heleboel festivals staan om het voor te stellen. Hun release party voor City Lights in de Rotonde van de Botanique is al helemaal uitverkocht en daarom kondigde de band al aan dat ze in oktober in de grote zaal zal staan. Sonnfjord heeft alle elementen die je als band nodig hebt om succesvol te worden en dat zullen ze in 2018 ongetwijfeld zijn!

De Grote Beren Van Morgen 2018

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

Touts & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle

Col3trane & Yusuf

Maddy Jane & Josefien Deloof

Bloxx & Sunflower

Sam Fender & Amery

Stereo Honey & Vaal

Grace Carter & Fortress

Ms Banks & K1D

Au/Ra & Tessa Dixson

Sharptooth & Arson

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Off Bloom - In Bloom (★★½): Rooskleurige toekomst klinkt nogal flets

Eindelijk. Dat is het enige woord dat er door ons hoofd ging toen we om middernacht In Bloom op onze Spotifypagina zagen verschijnen. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "Boys Don't Make Me Cry"

Hoe zou het ondertussen staan met die debuutplaat van Off Bloom? De Noorse band is al een hele tijd bezig met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Off Bloom - "Polaroid Pictures"

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat we de grote doorbraak van Off Bloom voorspelden. Vandaag, eind 2020, is die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.