Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend – “This Life” & “Unbearably White”

Vampire Weekend had het plan om naar aanloop van hun nieuwste plaat Father Of The Bride, iedere maand twee nieuwe singles uit te brengen. De eerste waren “Harmony Hall” en “2021”, en vorige maand verscheen “Big Blue” en “Sunflower”. Die laatste kreeg ook nog een fijne videoclip geproducet door Jonah Hill. Vampire Weekend wil duidelijk een bepaalde buzz creëren rond hun nieuwste release. Vandaag doet de band daar nog eens twee extra nummers bij met “This Life” & “Unbearably White”. Dit keer klokken beide songs wel boven de vier minuten af, dat mag al eens.

“This Life” is een heel optimistisch indie rock liedje zoals Vampire Weekend ze wel vaker maakt. Het begint met een erg zomers deuntje en al snel wanen we ons aan het strand. De melodie zou zomaar uit “Brown Eyed Girl” van Van Morrison kunnen komen. De zon was nog nooit zo dichtbij, Vampire Weekend haalt zijn innerlijke Beach Boys boven, dat is fijn. “Unbearably White” is dan weer iets meer laidback met een veel zachtere sfeer. Ook hier weer een iets zwoelere sfeer, al blijft het tempo op een tamelijk chill niveau. Beide sterk in hun eigenheid.

Opvallend: In alle songs op de nieuwe plaat van Vampire Weekend zitten heel wat referenties naar andere nummers. De internationale superblog Stereogum deed al een heel onderzoek naar al die referenties. Interessant om te lezen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…
Uitgelicht

Dansende Beren Zomerhit 2019

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
LiveRecensies

Vampire Weekend @ Down The Rabbit Hole 2019: De regenboog als leidraad

Vampire Weekend heeft met Father Of The Bride een nieuwe plaat uit en die moeten ze natuurlijk voorstellen. In België komen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.