Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend – “Harmony Hall” & “2021”

Gedaan met ‘horsin’ around’ zoals Vampire Weekend het gisteren op zijn Instagram zei. De band is eindelijk na zes lange jaren terug! De band uit Brooklyn kondigde vorige week plots hun terugkeer aan met elke maand twee verse singles tot de release van hun nieuwe album, dat mysterieus FOTB werd gedoopt. Ondertussen weten dat het staat voor Father Of The Bride, en hoe die zal klinken hebben we nu alvast een idee met nieuwe singles “Harmony Hall” en “2021”.

Wie zin had, kon zich gisteren al onderdompelen in een twee uur lange mix van Harmony Hall gitaren, maar gelukkig hebben de jongens het nummer gecondenseerd tot een popsong van vijf minuten. Koortjes, bongo’s en harmoniserende gitaren vormen samen een gospelachtig nummer dat heel zomers en aanstekelijk klinkt. ‘I don’t wanna live like this, but I don’t wanna die’ zingt Ezra in het refrein en dat zullen die hard fans wellicht herkennen van het nummer “Finger Back” uit hun vorige plaat.

“2021” is dan weer een kort experimenteel tussendoortje van anderhalve minuut waarin scherpe gitaren afwisselen met zachte synths en Koenig’s smekende stem. ‘I could wait a year but I shouldn’t wait three,’ zingt hij haast plagerig. De fans die zes jaar lang wachten, zullen het hem wel in dank afnemen. In het nummer vind je trouwens een sample terug van deze Japanse plaat uit 1984.

De komende maanden staan er nog dubbele singels gepland tot de release in de lente, al blijft de officiële tracklist van het 18 nummers en 59 minuten lange album nog steeds een mysterie. Wie interesse heeft, kan zich alvast onderdompelen in de reacties op hun Instagram-account waar je de titel van het album gisteren kon raden.

Deze zomer speelt de band nog niet in België, wie de groep aan het werk wil zien moet daarvoor naar Down The Rabbit Hole.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…
FeaturesUitgelicht

Dansende Beren Zomerhit 2019

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
LiveRecensies

Vampire Weekend @ Down The Rabbit Hole 2019: De regenboog als leidraad

Vampire Weekend heeft met Father Of The Bride een nieuwe plaat uit en die moeten ze natuurlijk voorstellen. In België komen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.