Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend – “Big Blue” & “Sunflower”

Father Of The Bride, zo heet de nieuwste plaat van indiehelden Vampire Weekend. Die info wisten we al sinds de release van singles “Harmony Hall” en “2021”. Vandaag komt daar een releasedatum bij. Op 3 mei verschijnt de nieuwste plaat van Vampire Weekend en de eerste zonder Rostam in de gelederen. “Big Blue” en “Sunflower” zijn twee verse nummers die we te horen krijgen van het 18 nummers lange Father Of The Bride, en die weergeven alweer perfect de speelsheid van de band.

Op “Sunflower” krijgen we Steve Lacy te horen, hij doet zijn duit in het zakje door een soulvolle vibe aan het nummer toe te voegen. De song begint weer op de manier dat “Harmony Hall” van wal stak met een uitgesproken speciale gitaarlijn. Al snel krijgen we ook een leuke ‘dubadoobadoo’, lyrics die niets betekenen, maar wel blijven liggen. Speels, maar toch funky en catchy, Vampire Weekend blijft zichzelf heruitvinden. “Big Blue” start dan iets trager en met meer experimentele synths waarbij Ezra Koenig zijn vocals centraal staan. Een meer lo-fi sfeertje komt er later in waarbij de band duidelijk naar Mac DeMarco en zelfs George Harrison geluisterd heeft (de slidegitaar als grote leidraad). Alweer twee heel diverse songs, het zal een bont allegaartje worden die Father Of The Bride.


Artwork:

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Nevertheless"

Hoewel het coronavirus een stokje stak voor de releaseshow van Sunflower, had het gelukkig niet voldoende macht om ook de release van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower - "Your Potential"

Twee jaar geleden stond het Brugse Sunflower op ons allereerste Dansende Beren Festival en waren ze ook een van onze Grote Beren…
InstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2019

Het einde van 2019 betekent meteen ook het einde van een decennium. Nadat we het muzikale decennium al grondig analyseerden met Belgische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.