Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Calicos – “Runaway Kid”

© Koen Keppens

The Calicos blijven niet bij de pakken zitten en lossen vandaag hun derde single. Het zestal uit Antwerpen won vorig jaar nog Humo’s Rock Rally en tekende hun eerste platendeal met Mayway Records. Met hun Americana speelden ze zich al meermaals in de harten van de muziekliefhebbers en ook dit jaar staat er weer heel wat op de agenda. De ontwikkeling die de band doormaakt, stemt ons in ieder geval positief en met hun nieuwe single “Runaway Kid” zetten ze hun opmars op een straffe manier verder.

“Runaway Kid” is volgens ons het beste nummer dat de zes tot nu toe hebben uitgebracht. Het nummer heeft een aardig tempo en een aanstekelijke dynamiek die ons vanaf de eerste seconde meekrijgt. Het refrein is zeemzoet gebracht en heeft veel weg van The War on Drugs, maar dan nog met een The Calicos-twist aan. Ook de gitaarsolo voldoet zeker aan de verwachtingen en stuwt “Runaway Kid” af tot een absoluut hoogtepunt. De klank klinkt vol en elk instrument is duidelijk hoorbaar zonder dat het teveel aanvoelt. The Calicos zitten verder op het goede pad en met singles als “Runaway Kid” is het enkel nog een kwestie van tijd voor dat ook een groot publiek voor dit gezelschap zal vallen.

Je kan The Calicos op woensdag 8 mei in De Zwerver in Leffinge aan het werk zien en op zondag 23 juni op het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Calicos – The Soft Landing (★★★★): Applaus bij de landing

We schrijven zondag 22 april 2018. Wanneer de rest van Vlaanderen nietsvermoedend geniet van een zomerse zondag in april, staan een zestal…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos - "Follow You Down"

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.