InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos – “Follow You Down”

© Koen Keppens

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de Antwerpse band The Calicos dit jaar. Na enkele fraaie singles in de lente (“Nova”) en herfst (“Heartbreaker”) van 2020 schuiven ze nu “Follow You Down” naar voren als hun nieuwste single.

The Calicos brengt een hartverwarmende mengelmoes van americana en alt country die diverse leeftijden aanspreekt. Deze band wordt qua sound vergeleken met artiesten als Wilco, Ryan Adams en zelfs The War On Drugs. Net als eerdere Humo’s Rock Rally alumni neemt dit zestal onder leiding van Tobie Speleman (van o.a. Geppetto & The Whales) de tijd om met een knaller van een debuut op de proppen te komen.

Om met de deur in huis te vallen: met “Follow You Down” doet de band waar ze goed in zijn. Warme gitaarklanken en dito zangstem verweven tot een goed in het oor liggend geheel. Het nummer begint met een rustig gitaarstukje dat de rode draad doorheen de hele song zal vormen. Een andere constante bij deze band is de prachtige maar vooral meeslepende zang van opper-Calico Quinten Vermaelen. Ongeveer halverwege zorgt een elektrische gitaar voor wat meer panache. Daarna gaat het tempo terug omlaag voor de rest van de song. Dat de frontman een stukje kan zingen bewijst hij met een mooie vocale uithaal met de finish in zicht.

Toffe single die zeker bij de liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen. Het wordt uitkijken naar de aankomende langspeler van The Calicos .

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams - "I Want You"

Ooit stond Ryan Adams in alle lijstjes als potentiële opvolger van de grootmeester Bob Dylan zelve. Het is een rare kronkel die…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wilco - Cruel Country (★★★★): Een meeslepende muziek- en geschiedenisles

Hoewel ze zijn ontstaan uit de assen van een countryband, Uncle Tupelo, heeft Wilco altijd een ietwat koele relatie met countrymuziek gehad….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.