InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos – “Follow You Down”

© Koen Keppens

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de Antwerpse band The Calicos dit jaar. Na enkele fraaie singles in de lente (“Nova”) en herfst (“Heartbreaker”) van 2020 schuiven ze nu “Follow You Down” naar voren als hun nieuwste single.

The Calicos brengt een hartverwarmende mengelmoes van americana en alt country die diverse leeftijden aanspreekt. Deze band wordt qua sound vergeleken met artiesten als Wilco, Ryan Adams en zelfs The War On Drugs. Net als eerdere Humo’s Rock Rally alumni neemt dit zestal onder leiding van Tobie Speleman (van o.a. Geppetto & The Whales) de tijd om met een knaller van een debuut op de proppen te komen.

Om met de deur in huis te vallen: met “Follow You Down” doet de band waar ze goed in zijn. Warme gitaarklanken en dito zangstem verweven tot een goed in het oor liggend geheel. Het nummer begint met een rustig gitaarstukje dat de rode draad doorheen de hele song zal vormen. Een andere constante bij deze band is de prachtige maar vooral meeslepende zang van opper-Calico Quinten Vermaelen. Ongeveer halverwege zorgt een elektrische gitaar voor wat meer panache. Daarna gaat het tempo terug omlaag voor de rest van de song. Dat de frontman een stukje kan zingen bewijst hij met een mooie vocale uithaal met de finish in zicht.

Toffe single die zeker bij de liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen. Het wordt uitkijken naar de aankomende langspeler van The Calicos .

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kurt Vile - Back to Moon Beach (★★★): Als een kabbelend beekje

Van alle laidbackrockers die gekleed in houthakkershemd door de alternatieve muziekscène strompelen, is Kurt Vile momenteel waarschijnlijk wel de bekendste. Hij is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
AlbumsRecensies

Wilco - Cousin (★★★★): Ook buiten de vertrouwde paden worden mooie verhalen geschreven

Het is nooit een eenvoudige taak om na zoveel jaren iets nieuws op tafel te brengen, maar met de hulp van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.