InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single The Calicos – “Follow You Down”

© Koen Keppens

Drie jaar na de oppergaai afgeschoten te hebben op de Humo’s Rock Rally (2018) is het wachten op het debuut van de Antwerpse band The Calicos dit jaar. Na enkele fraaie singles in de lente (“Nova”) en herfst (“Heartbreaker”) van 2020 schuiven ze nu “Follow You Down” naar voren als hun nieuwste single.

The Calicos brengt een hartverwarmende mengelmoes van americana en alt country die diverse leeftijden aanspreekt. Deze band wordt qua sound vergeleken met artiesten als Wilco, Ryan Adams en zelfs The War On Drugs. Net als eerdere Humo’s Rock Rally alumni neemt dit zestal onder leiding van Tobie Speleman (van o.a. Geppetto & The Whales) de tijd om met een knaller van een debuut op de proppen te komen.

Om met de deur in huis te vallen: met “Follow You Down” doet de band waar ze goed in zijn. Warme gitaarklanken en dito zangstem verweven tot een goed in het oor liggend geheel. Het nummer begint met een rustig gitaarstukje dat de rode draad doorheen de hele song zal vormen. Een andere constante bij deze band is de prachtige maar vooral meeslepende zang van opper-Calico Quinten Vermaelen. Ongeveer halverwege zorgt een elektrische gitaar voor wat meer panache. Daarna gaat het tempo terug omlaag voor de rest van de song. Dat de frontman een stukje kan zingen bewijst hij met een mooie vocale uithaal met de finish in zicht.

Toffe single die zeker bij de liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen. Het wordt uitkijken naar de aankomende langspeler van The Calicos .

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Calicos – The Soft Landing (★★★★): Applaus bij de landing

We schrijven zondag 22 april 2018. Wanneer de rest van Vlaanderen nietsvermoedend geniet van een zomerse zondag in april, staan een zestal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Different Kinds of Light"

Jade Bird, de Britse spring-in-het-veld, fleurt onze dag op met goed nieuws. Op 13 augustus verschijnt namelijk haar tweede album Different Kinds of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.