Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pete Doherty & The Puta Madres – “Paradise Is Under Your Nose”

Al ettelijke maanden deed Pete Doherty & The Puta Madres hier en daar een concertje, zonder iets officieel uit te brengen. Eind januari kwam eindelijk een einde aan dat lange wachten met de release van hun debuutsingle “Who’s Been Having You Over”. Dat upbeat rocknummer wordt nu aangevuld met het paradijselijke “Paradise Is Under Your Nose”. Op Record Store Day komen die twee nummers uit op vinyl, en nu we die volgende single gehoord hebben, staat deze plaat helemaal bovenaan op ons RSD-verlanglijstje.

“Paradise Is Under Your Nose” is een zacht indie rock nummertje. Pete zijn ruwe en pure stem doet je meteen smelten, en wanneer we verrast worden door de afwisseling van Jack Jones’ smoothe stemkleur, is het gevoeligheid ten top. De single heeft iets intiems en geeft je inderdaad het gevoel dat het paradijs zich onder je neus bevindt, of meer bepaald in je oren, want de muziek klinkt gelukzalig. En dat alles zonder te vervallen in platte clichés. IJsberen, gletsjers en fonteinen zijn allemaal aanwezig in Doherty’s eigensoortige paradijs, hij behoudt duidelijk zijn eigenheid in sound en tekst en meer kan een mens niet verlangen.

Op 26 april komt hun selftitled debuutalbum uit en op 16 mei kan je hen live aan het werk zien in Trix. Tickets zijn hier te verkrijgen. Veel leuks om naar uit te kijken dus!

2 april 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief