Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Pete Doherty & The Puta Madres – “Who’s Been Having You Over”

Verleden week postte Pete Doherty een teaser op Instagram, die ‘the start of something more’ zou betekenen. Dat we daar warm van worden, hoeft niet te verbazen, aangezien het laatste muzikale wapenfeit van de legende inmiddels al dateert uit 2016, toen zijn solo-album Hamburg Demonstrations uitkwam. Vandaag is het zover en krijgen we een nieuwe single van hemzelf & The Puta Madres. In die opstelling werd er doorheen de voorbije jaren al getourd in Europa, maar het is de eerste officiële single die we van de band krijgen. Het leuke nieuws houdt niet op, want meteen kondigden ze aan dat ze een self-titled album op de wereld zullen afvuren op 26 april tezamen met een documentaire. Spannend!

“Who’s Been Having You Over” is alvast een succes. De intro van het nummer bevat orgelklanken, die ook verderop nog terugkeren. Dat geeft meteen een originele toets aan het nummer en maakt ons nieuwsgierig naar wat de band allemaal in petto heeft. Het blijkt dat het weer onmiskenbaar Pete Doherty is en zo hoort het ook! De nonchalance in de zanglijnen spat er vanaf, maar hij brengt het met een zekere flair en durven we het zeggen, schattigheid? “Who’s Been Having You Over” bevat vele toffe elementen, maar is niet wereldschokkend vernieuwend. Dat hoeft ook niet, want waar Doherty een krak in is, is het maken van leuke, upbeat rocksingletjes. Daar is hij ook nu weer met The Puta Madres in geslaagd.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Pete Doherty & The Puta Madres @ Trix: Oprecht je-m’en-foutisme

Waarschijnlijk is de term al honderd keer gezegd en geschreven, maar we gaan het er toch op wagen: Pete Doherty, het ‘enfant…
AlbumsRecensies

Pete Doherty & The Puta Madres - Pete Doherty & The Puta Madres (★★★½): Opbeurende nonchalance

Pete Doherty & The Puta Madres had er al best wat concertjes opzitten voordat ze eerder dit jaar hun eerste twee officiële…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pete Doherty & The Puta Madres - "Paradise Is Under Your Nose"

Al ettelijke maanden deed Pete Doherty & The Puta Madres hier en daar een concertje, zonder iets officieel uit te brengen. Eind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.