Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The National – “You Had Your Soul with You”

© CPU – Joost Van Hoey

Deze zomer speelt The National twee keer op Pukkelpop en het lijkt er op dat ze nieuwe muziek zullen meenemen. I Am Easy to Find, zo heet het nieuwe album van de band, verschijnt op 17 mei. Een nieuw album kan niet zonder enkele nieuwe singles en de eerste daaruit is meteen weer een prachtsong geworden. “You Had Your Soul with You” zet de uniciteit van de band in de kijker en doet dat op een zachte, maar dynamische manier. Op het album krijg je veel vrouwen te horen want onder meer Gail Ann Dorsey, Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus, Lisa Hannigan, Mina Tindle en Kate Stables maken hun opwachting.

Op de nieuwste single krijgen we al meteen één van die vrouwen te horen. Gail Ann Dorsey, ex-lid van David Bowie’s band, mag haar zweverige stem lenen aan dit uitermate dromerig nummer. Hoewel, er zit veel dynamiek in de song en het nummer heeft ook iets meer energie dan een doorsnee The National song. Met de nodige experimentatie en een fijne interactie tussen de twee vocals, gaat het nummer verder gesteund door een stuwende drum. Maar er zit ook meer in, naar het einde toe horen we nog meer instrumenten in het geheel komen en herkennen we de dramatiek vanuit hun muziek terug. Een boeiend nummer dat een andere kant van de band laat zien zonder daarvoor de herkenbare sound achter zich te laten.

Samen met het album verschijnt er ook een kortfilm van 22 minuten die muziek van het album zal bevatten. Trailer daarvan helemaal onderaan het artikel.

Tracklist:
1. You Had Your Soul With You
2. Quiet Light
3. Roman Holiday
4. Oblivions
5. The Pull Of You
6. Hey Rosey
7. I Am Easy To Find
8. Her Father In The Pool
9. Where Is Her Head
10. Not In Kansas
11. So Far So Fast
12. Dust Swirls In Strange Light
13. Hairpin Turns
14. Rylan
15. Underwater
16. Light Years

Albumcover:

Trailer film:

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief