Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mitxelena – “Eén Nacht Slapen”

Er worden fantastische dingen gefabriceerd in de Antwerpse hiphopscene. Glints, DVTCH NORRIS en Blackwave. zijn ons al lang niet meer vreemd en hier en daar komen er kleine talentjes bovendrijven in de havenstad. Antwerpen is een voedingsbodem voor jong hiphoptalent en Mitxelena is daar één van de beloften van. Badend in de melancholie en zelfreflectie stond hij enkele jaren naast de zijde van ondermeer Luie Louis, Roedel en Corrupted. Nu is hij meer dan ooit klaar voor zijn soloproject. Na een jaar intensief werken met bevriende producers, lost hij vandaag de eerste voorproever voor Bitter Maar Zoet ep.

Simon Mitxelena behoort tot het management van Flatgebouw en is één van de viervoeters van de gevestigde waarde ROEDEL. Samen met zijn buddy Luie Louis, Thor, Nerves, Joost Hoekaf, Rikky Rozay, tusais, Stef, Brakka Briesje en Jollofrey vormen zij onze A$AP Mob van eigen kweek. Laatst lieten deze kennels hun album Hondsdolheid los en ontdekten we de blaffende Mitxelena die het collectief voorziet van de nodige warme en eigenwijze lyrics. Malteser Mitxelena brengt binnenkort drie videoclips uit om ons warm te maken voor zijn ep. “Eén Nacht Slapen” is het eerste voorsmaakje uit dit drieluik. Overmorgen kunnen we genieten van de bijhorende videoclip door Achiel de Vlerk. Onze staart gaat hier alvast van kwispelen.

“Eén Nacht Slapen” start met een oldskool beat geproducet door pianist van Vito, Maxime De Vos. Woorden worden zinnen en wat volgt is Mitxelena die elke layback versnelling induwt. Hij ademt als het ware op een dromerige en poëtische manier op de groovy synths van Lapis Lazuli. Zijn hese stem is zeemzoet. Dit is het soort rapper dat geen boodschap mist. Hij gebruikt elke letter om zich uit te drukken en heeft een bepaalde smooth waar je alleen naar kan opkijken. Kortom, perfect ritme voor deze zonnige maandag.  

Bitter Maar Zoet EP wordt 20 maart de wereld ingestuurd.

27 maart is het de releaseparty in Het Bos. Het wordt een intieme voorstelling met een hoekje af en tal van gasten.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simon - "Hart Van Steen"

Hoewel hij zijn artiestennaam veranderde van Mitxelena naar Simon, lijken we ons verder geen zorgen te moeten maken over grote veranderingen. “Hart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitxelena feat. Rikky Rozay - "Verloren"

De quarantaine doet wat met een mens, in het geval van Simon Mitxelena – wiens soloproject naar zijn achternaam vernoemd is –…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.