Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Simon – “’s Avonds Ben Ik Weg”

Simon scoorde vorig jaar een bescheiden hit met “Hart van Steen”, nadat hij in 2019 al debuutalbum Bitter maar Zoet releasete. De kleinkunstenaar laat weer van zich horen via zijn nieuwe single “’s Avonds Ben Ik Weg”, een voorgerechtje van zijn nieuwe album. Eind maart 2022 zat hij aan tafel met Fake Records, het Gentse platenlabel, om zijn nieuwe muziek in een fonkelnieuw jasje te steken. ‘Na een lange tijd, op iets wat op radiostilte leek, ben ik terug met groot nieuws. Er komen nieuwe dingen aan!’, kondigde Simon aan via Instagram. In samenwerking met Antoine Plouvier brengt hij ons een hoognodige muzikale afkoeling van het koortsig leven.

Tijdens het luisteren van dit nummer voelen we de sterren op onze zomersproeten. Simon neemt je mee op een avondwandeling en grijpt meteen de aandacht met zijn veel te herkenbare lyrics die je uit je bed sleuren. Hetgeen dit nummer zo speciaal en typerend maakt, is dat iedereen dit slapeloos gevoel ervaart dat Simon beschrijft. Je kan ervoor kiezen om wakker te liggen in je bed en te blijven piekeren, of om gewoon naar buiten te gaan en de avond te koesteren. In vergelijking met zijn vroegere werk is het opgevallen dat Simon steeds meer voor de akoestische gitaar kiest. Een slimme zet, aangezien hij ons zo makkelijk mee kan nemen op zijn droombootje. Deze nieuwe stijl is niet enkel te horen, maar ook te zien. Zo poseert hij op zijn laatste singlecovers met zijn armen in de lucht, iets waar wij gerust aan meedoen!

Na het beluisteren van “’s Avonds Ben Ik Weg” kunnen we zeggen dat dit voorgerechtje ons erg heeft gesmaakt en dat we snakken naar meer! Het nieuw album van Simon klinkt alvast veelbelovend.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2024: I'm the hug

Het ontdekken van nieuwe muziek zit in het DNA van Dansende Beren en zorgt ervoor dat we bijna dagelijks nieuwe artiesten uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Uberdope - UBER IETS (★★★½): Het wachten waard

Daar is Uberdope weer! De hiphopformatie werd opgericht in 2005, vandaag toch alweer bijna twee decennia geleden. Vijf jaar na hun laatste…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.