Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en zo ook in 2021. In het verleden wisten artiesten als Tamino, Portland, Mooneye en Tessa Dixson de overwinning om te zetten in een mooie springplank naar succes. Vorig jaar veroverden IKRAAN, Crooked Steps en The Radar Station elk een gouden medaille, maar binnenkort worden zijn opgevolgd door drie nieuwe winnaars. Voor het zo ver is, moet er eerst gestemd worden en dat kan op de negen finalisten.

De finalisten werden geselecteerd uit een lijst van dertig acts die één voor één aan het Studio Brussel publiek werden voorgesteld en zo leerden we als eerste Aili kennen. De Brusselse wist meteen een blijvende indruk na te laten met haar Japanse tekst op “Dansu”, een samenwerking met Transistorcake. Ook Berry is afkomstig uit onze hoofdstad en houdt ook van een goeie beat. “Nooit Sober” is een eerlijk hiphop nummer in de moedertaal van de rapper. Nederlandstalige hiphop zit in de lift en zo maakt ook Simon met “Hart van steen” kans op de overwinning. De Antwerpenaar ging tot voor kort solo door het leven als Mitxelena, maar je kan hem ook al kennen als lid van Roedel.

Er wordt al eens gezegd dat Studio Brussel te veel hiphop draait de laatste jaren, maar als het aan Grizmo lag zou er nog meer gerapt mogen worden op de radiozender. Op “Pikachu” klinkt de rapper als een echte Brit, maar niets is minder waar aangezien deze Genkenaar het accent gewoon via het internet heeft geleerd. Er is nog talent uit Limburg geselecteerd en zo maakt ook The Haunted Youth kans op een overwinning. Het dromerige “Teenage Rebel” doet ons terugdenken aan een mooie zomer met een reis naar een warm land. Waar gaat de reis naartoe? Brazilië als je het aan Fabian Rasti vraagt. Dit Pavlovebandlid laat op “Brazil” zijn warme stem horen en samen met de rustige muziek wordt wegdromen een evidentie.

Wie een beetje wilt dansen kan dat doen op het catchy “I’m Good” van Jibran. Vorig jaar wist hij in Antwerpen Sound Track te winnen en zo al wat aandacht naar zich toe te trekken. Ook Kids with Buns haalde recentelijk wat media-aandacht met een nummer over seksueel geweld. Het indie folkduo neemt hier deel met sfeervolle “Bad Grades”, waarbij je als luisteraar even helemaal tot rust kan komen. Rustig naar Ramkot luisteren zit er dan weer niet in. Bij het beluisteren van “Red” wil je gewoon in een moshpit belanden en nog eens goed hard gaan op rockmuziek.

Zoals elk jaar krijgen we ook in 2021 een diverse groep finalisten voorgeschoteld. Wie nu effectief De Nieuwe Lichting wint, ligt in de handen van muziek luisterend Vlaanderen. Wie de drie winnaars zijn kom je op donderdag 28 januari te weten.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor de Fifty Session met Rachel Chinouriri, Aili en XL Regular

Na de shows van Bagarre, Sam Quealy en piffy op 6 maart en de sessie van 3 april waarbij Yamê en CRC…
LiveRecensies

Aili + Movulango @ Wintercircus: Traag opwarmende electropop

Op de meeste concertavonden staat er één artiest centraal en is er voor zij die lekker vroeg komen een voorprogramma, maar zo…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival vervolledigt de line-up!

Cactusfestival zorgt elk jaar voor een van de hoogtepunten van het jaar in Brugge en omstreken. De mooie omgeving en gezellige festivalomgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.