Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en zo ook in 2021. In het verleden wisten artiesten als Tamino, Portland, Mooneye en Tessa Dixson de overwinning om te zetten in een mooie springplank naar succes. Vorig jaar veroverden IKRAAN, Crooked Steps en The Radar Station elk een gouden medaille, maar binnenkort worden zijn opgevolgd door drie nieuwe winnaars. Voor het zo ver is, moet er eerst gestemd worden en dat kan op de negen finalisten.

De finalisten werden geselecteerd uit een lijst van dertig acts die één voor één aan het Studio Brussel publiek werden voorgesteld en zo leerden we als eerste Aili kennen. De Brusselse wist meteen een blijvende indruk na te laten met haar Japanse tekst op “Dansu”, een samenwerking met Transistorcake. Ook Berry is afkomstig uit onze hoofdstad en houdt ook van een goeie beat. “Nooit Sober” is een eerlijk hiphop nummer in de moedertaal van de rapper. Nederlandstalige hiphop zit in de lift en zo maakt ook Simon met “Hart van steen” kans op de overwinning. De Antwerpenaar ging tot voor kort solo door het leven als Mitxelena, maar je kan hem ook al kennen als lid van Roedel.

Er wordt al eens gezegd dat Studio Brussel te veel hiphop draait de laatste jaren, maar als het aan Grizmo lag zou er nog meer gerapt mogen worden op de radiozender. Op “Pikachu” klinkt de rapper als een echte Brit, maar niets is minder waar aangezien deze Genkenaar het accent gewoon via het internet heeft geleerd. Er is nog talent uit Limburg geselecteerd en zo maakt ook The Haunted Youth kans op een overwinning. Het dromerige “Teenage Rebel” doet ons terugdenken aan een mooie zomer met een reis naar een warm land. Waar gaat de reis naartoe? Brazilië als je het aan Fabian Rasti vraagt. Dit Pavlovebandlid laat op “Brazil” zijn warme stem horen en samen met de rustige muziek wordt wegdromen een evidentie.

Wie een beetje wilt dansen kan dat doen op het catchy “I’m Good” van Jibran. Vorig jaar wist hij in Antwerpen Sound Track te winnen en zo al wat aandacht naar zich toe te trekken. Ook Kids with Buns haalde recentelijk wat media-aandacht met een nummer over seksueel geweld. Het indie folkduo neemt hier deel met sfeervolle “Bad Grades”, waarbij je als luisteraar even helemaal tot rust kan komen. Rustig naar Ramkot luisteren zit er dan weer niet in. Bij het beluisteren van “Red” wil je gewoon in een moshpit belanden en nog eens goed hard gaan op rockmuziek.

Zoals elk jaar krijgen we ook in 2021 een diverse groep finalisten voorgeschoteld. Wie nu effectief De Nieuwe Lichting wint, ligt in de handen van muziek luisterend Vlaanderen. Wie de drie winnaars zijn kom je op donderdag 28 januari te weten.

632 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single WALFANG - "MAINTENANT, TOUJOURS LA VÉRITÉ"

Ongeveer een maand geleden stelden we de Waaslandse metalgroep WALFANG voor met de debuutsingle “Never Enough”. Deze single werd niet alleen door…
Muzieknieuwtjes

Kids with Buns, Ramkot en The Haunted Youth winnen De Nieuwe Lichting 2021!

Door corona zijn er veel zekerheden weggevallen de afgelopen maanden, maar gelukkig behoort De Nieuwe Lichting daar niet toe. Een van de…
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Claud & Kids With Buns

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.