Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Simon – “Hart Van Steen”

© Darwin Cabrera

Hoewel hij zijn artiestennaam veranderde van Mitxelena naar Simon, lijken we ons verder geen zorgen te moeten maken over grote veranderingen. “Hart Van Steen” voelt namelijk helemaal aan als thuiskomen. In 2019 waren we zwaar onder de indruk van zijn debuut-ep Bitter Maar Zoet, waarna zijn Caravan Tapes van 2020 jammer genoeg teleurstelden. We keken daarom ook voorzichtig uit naar het vervolg en vroeg in het nieuwe jaar verschijnt hij nu gelukkig al met sterk materiaal. Drukke man, die Simon; vorig jaar konden we hem ook aan het werk horen op een nummer met Youniss en op het 247-album van het Antwerpse hiphopcollectief Roedel.

Heeft hij nog tijd voor zijn vrienden? Het antwoord is nee, als we “Hart Van Steen” mogen geloven. Hoewel zijn work-life balance niet helemaal juist lijkt te zitten, zijn wij blij dat hij zoveel tijd in zijn muziek steekt. Van de falsettostem die het startschot geeft voor de single tot de groovy muzikale afsluiter: Simon verveelt niet. Oprechte, maar poëtisch klinkende woorden, gebracht door een aangename stem en begeleid door heerlijk gladde instrumentatie, meer moet dat niet zijn – al is het hondje in de videoclip een mooie plus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitxelena feat. Rikky Rozay - "Verloren"

De quarantaine doet wat met een mens, in het geval van Simon Mitxelena – wiens soloproject naar zijn achternaam vernoemd is –…
LiveRecensies

blackwave. & Roedel @ OLT Rivierenhof: Terugkeer van de bijtrekpas

De sfeer was gemoedelijk in het volledig uitverkochte, voor een kwart gevulde openluchttheater. De mannen van Roedel lagen al een halfuur voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.