Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jan Verstraeten – “Moon Face”

Als er een nieuwe artiest tekent bij Unday Records, dan is onze aandacht meteen opgeëist. Het Belgische label staat garant voor kwaliteit met onder meer Flying Horseman, Faces On TV en Het Zesde Metaal op het roster. Vandaag komt daar een soloproject bij van Jan Verstraeten. Maar wie is Jan Verstraeten? De man komt uit Sint-Niklaas en verdiende zijn strepen eerder al bij zijn groep Charlie Jones’ Big band. Tegenwoordig bestaat die band niet meer, en doet hij het dus solo. Zijn ervaring als visuele artiest probeert hij bij dit project ook te betrekken.

En dat zie je ook in de video voor debuutsingle “Moon Face”. Met heel wat leuke tekeningen weet Jan Verstraeten al meteen de aandacht op te eisen van de kijker, maar ook de luisteraar wordt verwend. “Moon Face” is namelijk een heel aangenaam nummer dat het beste van alternatieve muziek mixt met strijkers en hoorns, waardoor een invloed van jazz ook nooit ver weg is. De zachte stem van Verstraeten lijmt het geheel aan elkaar en doet dat op een extreem fragiele wijze. Wij denken aan bands als Death Cab For Cutie of Sigur Rós, maar dan op een geheel eigenwijze manier. Jan Verstraeten bewijst alvast weer dat Unday garant staat voor kwaliteit.

3171 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2019: een terugblik

Naar jaarlijkse gewoonte tippen we in het begin van het jaar enkele internationale en Belgische acts die het volgens ons ver kunnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jan Verstraeten - "Tropical View"

Vorig jaar was daar dan plots Jan Verstraeten. Oorspronkelijk had hij het plan om een film uit te brengen, maar de muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.