Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jan Verstraeten – “Moon Face”

Als er een nieuwe artiest tekent bij Unday Records, dan is onze aandacht meteen opgeëist. Het Belgische label staat garant voor kwaliteit met onder meer Flying Horseman, Faces On TV en Het Zesde Metaal op het roster. Vandaag komt daar een soloproject bij van Jan Verstraeten. Maar wie is Jan Verstraeten? De man komt uit Sint-Niklaas en verdiende zijn strepen eerder al bij zijn groep Charlie Jones’ Big band. Tegenwoordig bestaat die band niet meer, en doet hij het dus solo. Zijn ervaring als visuele artiest probeert hij bij dit project ook te betrekken.

En dat zie je ook in de video voor debuutsingle “Moon Face”. Met heel wat leuke tekeningen weet Jan Verstraeten al meteen de aandacht op te eisen van de kijker, maar ook de luisteraar wordt verwend. “Moon Face” is namelijk een heel aangenaam nummer dat het beste van alternatieve muziek mixt met strijkers en hoorns, waardoor een invloed van jazz ook nooit ver weg is. De zachte stem van Verstraeten lijmt het geheel aan elkaar en doet dat op een extreem fragiele wijze. Wij denken aan bands als Death Cab For Cutie of Sigur Rós, maar dan op een geheel eigenwijze manier. Jan Verstraeten bewijst alvast weer dat Unday garant staat voor kwaliteit.

23 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief