Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo – “Mouth”

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synths, bezwerende strijkers en een stem die je bij de keel grijpt’, zo leest de bio. momoyo is de band rond auteur/muzikant/producer Jonas Bruyneel samen met Frie Mechele, Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Noémie Wolfs), Renaud Debruyne en Sven Sabbe (Galine). Het viertal dat voordien onder de naam Uncle Wellington bekend stond, liet zich in 2020 al opmerken met een debuut-ep die airplay kreeg op zowel Radio 1 als Studio Brussel én meer dan 350.000 keer gestreamd werd (ze traden er helaas nooit mee op). 

“Mouth” is de tweede single van Gaps In Time, het debuutalbum van momoyo dat in september 2022 verschijnt bij Starman Records. Het nummer werd geproducet door Jonas Bruyneel, gemixt door Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus) en gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Depeche Mode). Dat invloeden van Balthazar en Warhaus nooit ver weg zijn, is al snel duidelijk: het nummer begint met een sober maar catchy baslijntje en een bijhorend muziekdoosje. Ze zijn de prelude voor een sterk nummer, dat alleen sterker wordt bij het invallen van het koor en de rest van de ritmesectie. Helemaal omvergeblazen worden we, door de stem van Mechele, die het midden houdt tussen Amy Winehouse en Lady Linn. Met “Mouth” brengt momoyo zelfs de meest stijve hark aan het dansen, en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Is het al september? 

Je kan momoyo aan het werk zien op Rollende Keukens Festival (27/5, Amsterdam), in duo in Café De Loge (29/5, Gent), op de Paulusfeesten (Oostende, 15/8) en op Festival Bokal (Deerlijk, 20/8).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.