Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Zombie Bastards”

Het zat er al even aan te komen, maar vandaag werd het dan eindelijk officieel aangekondigd. Op 1 maart verschijnt The Black Album, de nieuwste plaat van Weezer. Nee, het werd geen coverplaat van Metallica, maar wel een album dat al even op zich liet wachten. Voor de plaat werkte de band samen met TV On The Radio’s Dave Sitek als producer. Welke nummers er op de plaat te vinden zijn, blijft vooralsnog gissen. Wat we wel al zeker weten is dat hun vorige single, “Can’t Knock A Hustle”, er op te vinden zal zijn, net zoals de nieuwe “Zombie Bastards”.

Dat Weezer dit jaar alom was, hadden ze vooral te danken aan hun “Africa” cover die de hitlijsten bestormde. Van eigen werk moeten ze het voorlopig niet hebben, en dat zal met “Zombie Bastards” niet anders zijn. Op zich zijn we het ondertussen wel al gewoon dat Weezer ons middelmatige pop serveert en op de nieuwste klinkt het nog aanstekelijk ook. Een elektronisch refrein met donkere synths die gemaakt zijn voor een groot publiek. Een andere site omschreef het als ‘stadium-goth Spotify-core’ en wij kunnen ons daar best wel in vinden. Niet het sterkste werk van Weezer ooit, maar wel muziek gemaakt om makkelijk te kunnen verteren.

21 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief