Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “Can’t Knock The Hustle”

Toen gisteren de naam “Can’t Knock The Hustle” online verscheen, vreesden we dat Weezer alweer voor een vreselijke nieuwe song zou zorgen. De waarheid ligt gelukkig dit keer ergens in het midden. Het is geen rip-off geworden van Jay-Z, maar een heel funky track. “Can’t Knock The Hustle” luidt meteen ook de aankondiging van hun Black Album die al jaren op zich laat wachten. Wanneer die zal uitkomen, blijft een raadsel en welke nummers er op de plaat te vinden zullen zijn ook. De nieuwste “Can’t Knock The Hustle” zal er weliswaar sowieso op staan. Het album zou muzikaal een tegengewicht moeten bieden voor The White Album uit 2016, en dat lijkt ook zo te worden.

Muzikaal zijn de gitaren volledig verdwenen en gaat Weezer op zoek naar een meer pop richting. We hoorden het al op “California Snow” en zelfs hun covers van Toto bewezen dat Weezer al graag eens experimenteert met nieuwe genres. “Can’t Knock The Hustle” werd trouwens samen met Dave Sitek van TV On The Radio geschreven, qua referenties zit het allemaal goed. Muzikaal is dit ook best een fijn nummer. Het heeft lekkere grooves, bevat een leuk soulvol refrein en een Spaanse lyrics die je niet direct meer uit je hoofd krijgt. Jammer genoeg weten we ook dat Weezer wel beter kan dan deze platte, niet echt vernieuwende muziek en daarom hopen we ook dat deze fase hen snel passeert. In de clip voor het nummer zien we trouwens Pete Wentz van Fall Out Boy de rol van Rivers overnemen als taxi chauffeur, Hasta Fuego!

11 oktober 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief