Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sons Of The East – “Nothing Comes Easy”

Ongeveer een jaar geleden bracht Sons Of The East hun laatste single “My Repair” uit. De laatste ep “Already Gone” dateert alweer van 2015. Het trio heeft er een mooi 2018 opzitten. Ze tourden langs veertien uitverkochte bestemmingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, speelden op Amerikaanse bodem en keerden nadien terug naar Sydney en Melbourne om er uitverkochte shows in hun thuisland te spelen. Om een topjaar af te sluiten, kondigden ze al eerder hun nieuwe single “Nothing Comes Easy” aan, en vandaag is hij er.

Wie de Australische band kent, weet dat ze garant staan voor een mix van indie en folk rock. Die mengeling van genres is op deze single een pak minder evenwichtig dan op hun voorgaand werk. De folkklanken, die duidelijk te horen zijn op o.a. hun ep uit 2015, blijven hier wat achterwege. Het nummer begint met een gitaarriff die je doet denken dat je net een vrolijk zomers nummer hebt opgezet. Wanneer de zang begint, herken je echter droefheid in de stem. De rest van de instrumenten valt al snel in, en dan heb je door dat het eerder een nummer is om te luisteren als je op de trein zit terwijl het buiten koud is en regent. Er klinkt wat melancholie in het nummer, maar ook gezelligheid. Het doet dus eerder aan wat melancholischere indie denken dan aan folk rock, maar dat vinden we niet erg. Het is een nummer om bij tot rust te komen aan het haardvuur.

“Nothing Comes Easy” is de eerste single van hun derde EP, die er binnenkort aankomt.

Facebook / Website

9 november 2018

About Author

Robbe Vanden Driessche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter