Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruthie – “Spirit Now Moves”

Eind januari bracht Naomi Baguley een klepper van een debuutsingle uit onder de naam Ruthie. “What Kind Of Woman” heet die, en wij kunnen daar makkelijk op antwoorden: een vrouw met intrigerende stem die nu al vlekkeloos haar eigen sound weet neer te zetten. Een eigengemaakte combinatie van folk en rock en Ruthie’s unieke stemgeluid als kers op de taart weerklinken ook op haar tweede single “Spirit Now Moves”. Dit nummer werd naar eigen zeggen geschreven na een break-up, naar aanleiding van ‘het moment waarop je voelt zoveel fundamenten waarop je steunde te verliezen, maar tegelijkertijd besef je dat er iets nieuws broeit en zich klaarmaakt om te groeien.’

Die spanning voelen we ook in de klank van het nummer. De synths in de intro lijken aan te geven dat het een dansbaar, vrolijk nummertje wordt, maar al gauw worden er backings bijgevoegd die de zweverigheid de lucht in doen schieten. Naarmate het nummer vordert, ontdekken we dat Ruthie’s stem erg breekbaar klinkt, de melancholie druipt er hoe langer hoe meer vanaf. Zelfs wanneer de drums stevig en resoluut hun ding doen tijdens de bridge, is het nog steeds die emotionele toets die overheerst. Het nummer mondt ten slotte uit in een fiks gitaarmoment, waarin deze keer het optimisme ons nog even op sleeptouw neemt. We blijven achter met een hoopvol gevoel, want uiteindelijk doet “Spirit Now Moves” aanvoelen dat de toekomst rooskleurig is —en dat is ze zeker voor Ruthie. Deze dame zal nog heel wat potten breken, als je het ons vraagt.

“Spirit Now Moves” is inderdaad een bewogen nummer, het is een rit vol emotionele highs and lows die moeiteloos overtuigt, want we worden er maar al te graag in meegezogen. Wanneer er een album of tour komt, is nog niet geweten, wij kijken er in ieder geval naar uit.

Facebook | Instagram

13 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief