LiveRecensies

George Ezra @ Lotto Arena: Wederom een groot feest

© CPU – Sven Michiels

George Ezra kwam gisteren, al voor de derde keer dit jaar, Stayin At Tamara’s voorstellen in ons Belgenlandje. Na passages in de AB en op Rock Werchter bleek hij nog steeds niet zijn volledige fanbase bereikt te hebben aangezien De Roma een maat of twee te klein was en hij dan zomaar eventjes de Lotto Arena uitverkocht. Qua publiek moest de Brit gisteren echter de duimen leggen tegen Niels Destadsbader die – hoe zelfs? – het Sportpaleis uitverkocht en Royal Antwerp FC dat thuis 2-4 de boot in ging tegen Genk. In tegenstelling tot ‘Den Antwerp’ wist Ezra echter wel zijn publiek te plezieren.

Niet George, maar zijn drie jaar jongere broer Ethan mocht het publiek komen opwarmen. Ethan staat beter bekend onder de naam Ten Tonnes en weet net als zijn oudere broer een neusje voor opliftende pop-hits te hebben. Graag hadden wij ook de talentvolle singer-songwriter aan het werk gezien met onder andere “Cracks Between” en “G.I.V.E.”, maar daar dacht onze goede vriend, de Antwerpse ring, even anders over. Ongeduldig centimeter per centimeter naar voor schuiven en vooral niet het hoofd even uit het raam steken om voor je uit te kijken. Wanneer uit zowat elke auto rond ons het melige ‘over over over’ weerklonk in samenzang met schreeuwende vrouwenstemmen ging ons raampje weer snel dicht. Eenmaal aangekomen ontving Ten Tonnes een uitbundig applaus. De “broer van” mag dan wel net iets minder bekend zijn, publiek bespelen kan hij blijkbaar minstens even goed.

© CPU – Sven Michiels

Onder een snufje klassieke muziek maakte uiteindelijk George Ezra zijn opwachting. De Brit zette in met de vrolijke nummers “Don’t Matter Now” en “Get Away” en daarmee was meteen de toon voor de avond gezet. Dat het een feest zou worden, werd meteen duidelijk door de grote glimlach op zijn gezicht en het enthousiasme van de band inclusief blazers.

George Ezra behield zijn gekende succesformule waarin hij vrolijke uptempo nummers afwisselt met anekdotes. Leuk voor de meerwaardezoeker, maar vooral een herhaling voor mensen die hem al vaker live aan het werk zagen. Wist u bijvoorbeeld dat “Paradise” tot stand kwam terwijl Ezra ziek in een tourbus zat? Of dat “Budapest” niet over Budapest gaat? Wij zullen het, na de derde keer dit jaar, niet snel vergeten.

De hele set voelt met momenten net iets te ingestudeerd aan om ons volledig te overtuigen. Nochtans heeft de man iets charmerend en schuilt er wel degelijk een interessante, integere songwriter achter de Happy Shining popfaçade.

© CPU – Sven Michiels

De sterkte van George Ezra ligt hem voornamelijk in hoe hij met een vrij zwaar klinkende stem moeiteloos nummers kon dragen die ondersteund werden door simpele melodieën. Echter bewees de band ook zijn meerwaarde te hebben. Zo zette hij bijvoorbeeld “Hold My Girl” quasi akoestisch in waarna de zeskoppige band inviel om er een bombastische klank aan te geven. Tijdens “Saviour” demonstreerden ze hun wondermooie samenzang terwijl “Did You Hear The Rain?” het volume van de grote zaal optimaal gebruikte waardoor er zelfs even naar stadionrock geneigd werd.

“Blame It On Me” kreeg een waar Braziliaans samba-kantje en wanneer deze enkel nog gevolgd werd door het trio “Budapest”, “Cassy O’” en “Shotgun”, weet je dat er niemand meer op zijn stoel zat en het feest compleet was.

Toen George Ezra in April de AB bezocht vroegen we ons enkele keren af of het misschien niet allemaal net wat te ingestudeerd was. Na gisterenavond zijn we daar wel zeker van. De Brit weet het echter zo te brengen waardoor niemand meer iets geeft om de verpakking en er een heus feest van maakt. Wie net naast tickets greep, krijgt een herkansing in Mei. Dan doet de zanger weer-dat-tikkeltje-groter Vorst Nationaal aan. Ditmaal wel met een andere verpakking, kunnen we dat afspreken George?

Setlist:

Don’t Matter Now
Get Away
Barcelona
Pretty Shining People
Listen To The Man
Saviour
Did You Hear The Rain?
Paradise
Song 6
Hold My Girl
Sugarcoat
All My Love
Blame It On Me
Budapest

Cassy O’
Shotgun

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Rose @ Lotto Arena: Karaokefeest gevuld met liefde

Als we denken aan Zuid-Koreaanse muziek, komen voornamelijk groepen als BTS of BLACKPINK in ons op. Toch moet The Rose zeker niet…
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Lotto Arena: Een kolkende massa energie

Het gaat snel voor IDLES. Zeer snel! De laatste zaalshows in België tonen deze stijgende curve perfect aan; Trix in 2019, Ancienne…
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.