LiveRecensies

Boy Pablo @ AB Club: talent in overvloed

Gisteren was het podium in de AB Club weggelegd voor de Noorse band Boy Pablo, een project van de negentienjarige Pablo Muñoz en zijn beste vrienden uit de middelbare school. De dromerige lo-fi pop die ze gisteren aan de man brachten, doet ons aan niemand minder denken dan Mac DeMarco himself. En dat is zeker en vast een groot compliment.

In 2016 werden er al enkele singles uitgebracht, zonder groot succes weliswaar. Vorig jaar kwam de eerste EP Roy Pablo uit, die al op een grotere verspreiding kon rekenen. De grote bekendheid kwam er nadat één van zijn videoclips op YouTube constant aanbevolen werd, en het dus in een mum van tijd miljoenen views had. Dit is dan misschien wel hun eerste Europese tournee, voor het Scandinavisch vijftal ligt er een gouden toekomst in het verschiet.

https://www.instagram.com/p/Bg0U3tqBsXo/?tagged=boypablo

De West-Vlaamse band The Tubs mochten het publiek warm maken. Voor wie hen niet kent, ze brengen een mix van lo-fi americana, garagerock en psychedelica. Na een kleine introductie en de bevestiging dat zij wel degelijk niet Boy Pablo waren, brachten ze een halfuur durende set die best in de smaak viel bij het reeds talrijk aanwezige publiek. De zaal werd geen praatcafé, zoals vaak het geval is bij voorprogramma’s, maar er werd oprecht genoten van de strakke nummers vol meezingbare deuntjes. En niet enkel het publiek, maar ook het viertal op podium had het naar hun zin.

Het aangename voorprogramma deed enkel maar snakken naar meer. Gelukkig was daar Boy Pablo voor. Bij de eerste noten van “I’m Really Tired This Day Sucks” werd de toon meteen gezet. Op elk gezicht werd een glimlach getoverd en hier en daar begon al iemand mee te zingen. Maar ook de Noren op het podium leken er echt 110% voor te gaan.  Hun aanstekelijk gelach, jeugdige speelsheid en enthousiasme spoorden iedereen in de zaal aan om mee te gaan op hun golf van melodramatische muziek. Vooral Eirik, de persoon achter het keyboard, bleek een heuse speelvogel te zijn. Hem een microfoon geven, bleek een goed idee, want ruim een uur lang zette hij het publiek aan om mee te brullen met de tekst of om hen op te hypen. Geestige kerel, die Eirik.

Het hele optreden lang zat de sfeer goed. Bij de meest herkenbare nummers werd hier en daar gedanst, geklapt, en luid meegezongen. Maar zelfs toen Boy Pablo enkele nieuwe nummers voorstelde, en niemand het in eerste instantie kon meezingen, bleef de positieve sfeer hangen. “T-shirt” en “Te Quiero Mucho”, de nieuwe songs, bleken catchy genoeg te zijn om de fans na één refrein mee op de boot te krijgen. Ongeveer in het midden van de set werd het tempo wat naar beneden gehaald met enkele rustigere nummers. Bij nummers zoals “Beach House” werd het zelfs volledig stil in de zaal, en zagen we enkele mensen stilletjes de tekst mee mompelen, omdat het niet altijd springen en dansen moet zijn.

Dat ze hun eigen songs heel sterk beheersen, daar mogen we zeker van zijn. Maar dat de jongens ook fan zouden zijn van Katy Perry, dat hadden we niet zien aankomen. In het laatste refrein van “Everytime” werd een stukje “Roar” geïntegreerd en daarmee kon het publiek zich wel mee amuseren. Toen iets later Eirik “Last Friday Night (TGIF)” introduceerde, had iedereen onmiddellijk die link weer door.

Tijdens de bisronde werd één van de nieuwe nummers gebracht en nog een tweede keer “Everytime”. Slim gezien, want het publiek kon er duidelijk geen genoeg van krijgen. Onder luid applaus gingen ze erna voor een laatste keer van het podium. Na dit concert kunnen we wel besluiten dat Boy Pablo een vaste waarde binnen het genre begint te worden en dat grotere podia niet veraf zijn. Er ligt een grootse toekomst in het verschiet voor de jongens van Boy Pablo. Onthoud de naam.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (Club): Vanavond moet ik dansen

We hebben ons laten vertellen dat gisteravond een voetbalwedstrijd plaatsvond, maar toen we eerder die dag op de trein sprongen, begaven we…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pangolin People - "Can't Get it Hard"

Een debuutsingle breng je maar één keer uit. Wanneer je dat doet als artiest, wil je dat luisteraars meteen weten wie je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.