AlbumsOude BekendenRecensies

F.O.D. – “Harvest” (★★★★) Punkrock van de bovenste plank.

Wanneer we over punkrock spreken, dienen we daar kritisch over te zijn, er zijn talloze punkrockbands wat wil zeggen dat het geen sinecure is om vandaag nog vernieuwend uit de hoek te komen. Toch doet F.O.D. het, en hoe.

F.O.D. is een 4-koppige punkrockband uit Lier die een vaste waarde geworden is in de Belgische scene. Dit mede door het samenvoegen van het beste van enkele bekende bands, denk aan Green Day, Bad Religion en NOFX. De catchy melodieën en de vocale harmonieën maken hierbij het plaatje compleet. In hun eerste 2 albums Ontario en Tricks of the Trade hebben ze hun kunnen al meer dan bewezen. Vandaag voegen ze daar Harvest aan toe, hun nieuwste geesteskind die zeker niet mag onderdoen!

“So it begins, and there is no way to turn back.” met 41 openen ze krachtig. Direct. Daarna volgt Crew You, de eerste single. Een hevig, catchy refrein, prachtige harmonie en een schitterende woordspeling, meer moet punkrock niet zijn. Ondertussen beginnen onze nekspieren al wat pijn te doen, maar ons brein moet nog door elkaar geschud worden.

Zoals we gewoon zijn van F.O.D. gooien ze er meteen nog een single tegenaan, Last, hiermee zetten ze de toon voor de rest van het album. Een gitaarintro die onze endorfineniveaus doet stijgen naar gevaarlijke hoogten, zo hebben we het graag. In de eerste 3 nummers bewijst F.O.D. meermaals waarom ze een vaste waarde geworden zijn. Met There’s A Place, een nummer met een extreem hoog meezinggehalte, krijgen we even de tijd om uit te blazen. Stretch die halsspieren maar eens goed, want er komt meer.

F.O.D. blijft hits schrijven, en dat bevestigen ze met Never Be Just Anyone. De gedempte gitaar laat ons weten dat Hans Roofthooft, de frontman, een belangrijk verhaal gaat vertellen. Niet veel later hoor je nog een lekkere gitaar riff in de intro van American. Deze song bevat tegelijk een harde, maar prachtige boodschap.

De samenzang komt tot zijn recht in This Year Has Been The Worst Yet. Een lichte hersenschudding gecombineerd met een vibe die al het haar op je armen doet rechtstaan als resultaat van deze dijk van een plaat. Als afsluiter van het album krijgen we Seven Times voorgeschoteld met een verwijzing naar de opener van het album.

F.O.D. levert met Harvest een topper in het genre die iedere punkrockfanaat in zijn collectie moet hebben! Ze blijven een geöliede punkrockmachine en wijken niet van hun recept af, dat is maar goed ook, strakke punkrock kunnen wij zeker smaken.

Ons oordeel: ★★★★

11 februari stellen ze hun album voor op FOD-Fest.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking…
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Still Alive"

Nog niemand is de Amerikaanse singer-songwriter en acteur Demi Lovato vergeten. Tot nu toe bracht ze al acht studioalbums, twee videoalbums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.