Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Empire State Bastard – “Harvest”

Als een orkaan van muzikale agressie stormt Empire State Bastard de extreme metalscene binnen. Deze nu al legendarische formatie, opgericht door Simon Neil (Biffy Clyro) en Mike Vennart (ex-Oceansize en live gitarist van Biffy Clyro), laat met “Harvest” een knoert van een single los op de mensheid. Het idee achter Empire State Bastard ontstond toen beide heren tijdens hun tournees met Biffy Clyro achteraan in de bus zaten en de zwaarste, meest avant-gardistische of meest misselijkmakend confronterende muziek uitwisselden die ze konden vinden. De band wordt vervolledigd door Dave Lombardo (bekend van Slayer, Testament en Mr. Bungle) op drums en Naomi Macleod (Bitch Falcon) op basgitaar. Het resultaat is een bijzondere combinatie van expertise, talent en ervaring, maar vooral een cocktail die de aarde onder je voeten doet verschroeien.

Vanaf het begin van “Harvest” is het duidelijk dat Empire State Bastard geen compromissen sluit. Het nummer barst van de agressie en energie, met de inventieve, scherpe riffs van Vennart die perfect passen bij de wilde vocale aanval van Neil en de krachtige drums van Lombardo. Het nummer is een sonische waanzin, waarbij de band elementen van hardcore, thrash, sludge en stoner metal combineert tot een unieke en vernieuwende sound. Verwacht je vooral niet aan een Biffy Clyro-ripoff, maar eerder aan een extreme rollercoasterrit vol twists en turns. Empire State Bastard is niet zomaar een band die het publiek wil vermaken. De bandleden zijn meesters in het creëren van duistere en sinistere sferen, die je meenemen op een reis door de diepste en meest onherbergzame uithoeken van de menselijke geest. Met hun geplande liveshows (jammer genoeg nog geen geplande concerten in de Benelux), beloven ze een onvergetelijke ervaring te bieden voor alle liefhebbers van extreme metal.

Wees gewaarschuwd voor een oorverdovende en verpletterende ervaring die je niet snel zal vergeten, want debuutsingle “Harvest” is een meesterwerk van agressie en innovatie. Wij kunnen alvast niet wachten om te zien wat Empire State Bastard nog meer in petto heeft. Bereid je voor op de oogsttijd, motherfuckers, want de band is hier om te oogsten wat ze gezaaid hebben!

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 3): Duivelsgekte

Normaal gesproken zou de derde dag van een festival wat moeizamer verlopen, maar op Graspop was de sfeer dit keer exceptioneel goed….
Features

Graspop Metal Meeting 2024: Tien acts om te ontdekken

Voor de 27e editie is Graspop Metal Meeting er weer in geslaagd om hardrock- en metalpioniers samen met de nieuwe garde op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop vult affiche aan met o.a. Turnstile, Limp Bizkit, Heart, Mr. Bungle en Architects!

Goed nieuws voor Graspop-liefhebbers die hun kerstcentjes nog niet hebben uitgegeven, want het festival brengt ons weer een nieuwe lading aan namen!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.