Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. – “Back to Where You Once Belonged”

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in, want met The Once A Virgin Club staat ons een zesde plaat te wachten aan het begin van volgende maand. “A Thousand Shots” was de fikse aftrap van de singlecampagne richting die aankomende langspeler en ook “Living in a Mad Mad World” had een hoog gitaar- en adrenalinegehalte. Op de releaseparty van de punkband uit Lier en omgeving, afgelopen vrijdag, konden we ook al wat andere albumtracks horen, waaronder “Back to Where You Once Belonged”.

Echt opvallen deed die single toen niet, al klinkt hij als opname wel zeer degelijk. Het ‘alles kapot’-niveau ligt ditmaal net een beetje lager, met zowel schelle gitaren als basrijke riffs, een iets lager tempo en een voor punknormen lange speeltijd. De nadruk ligt op de melodie en de zanglijnen, waaruit we concluderen dat The Once A Virgin Club dus niet uitsluitend een stormram aan snelle, scheurende songs zal zijn. De groep heeft het op “Back to Where You Once Belonged” over onder andere meningsverschillen, maar waar wij het in ieder geval eens over zijn: F.O.D. staat binnenkort opnieuw ‘where they belong’, namelijk op het podium, met een nieuwe langspeler onder de arm.

Luisteren naar The Once A Virgin Club kan vanaf 5 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.