Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. – “A Thousand Shots”

Met hun ontstaan in 2011 en “Carry On” in datzelfde jaar wist F.O.D. zich meteen sterk te positioneren. De melodische punkscene in ons land is niet gigantisch, maar de vierkoppige band uit Lier en omstreken werkte zich wel gelijk op tot een begrip. Ook “Crew You” uit 2017 deed het goed en leverde hen best wat streams en gigs als Jera on Air, Groezrock en zelfs het voorprogramma van Sum 41 op. Green Day en Bad Religion golden en gelden als voorbeelden, en naast knallen banen er zich dus ook veel harmonieën en melodieën een weg in hun pakkende punkrock. Begin dit jaar tekende het viertal bij het Oostenrijkse SBÄM Records en die signing brengt meteen ook een nieuwe plaat met zich mee.

The Once A Virgin Club is zo de zesde plaat die in hun kast zal belanden en de groep gaat ermee terug naar de roots. Lees: snelle, melodieuze punkrock. “A Thousand Shots” moet ons daarvoor als eerste single warm maken en we moeten zeggen: het slaagt in zijn opzet. Getaffeld wordt er allerminst, want het nummer schiet als een pijl uit een boog. Zo snel als duizend shots uit een machinegeweer gelost zijn, komt ook aan deze single een eind, maar intussen hebben we wel onze portie overweldigende drums, jagende gitaren en twee refreinen uit de mond van zanger Hans Roofthooft gehad. Kort, maar krachtig. Zo hoort een goede punkrockraas te zijn.

The Once A Virgin Club komt uit op 5 april via SBÄM Records. De releaseparty vindt plaats op 15 maart in Cinema Plaza in Duffel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "Back to Where You Once Belonged"

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "Fils a Papa"

Gezocht: rageroom. Barno Koevoet & the Duijmschpijkers heeft namelijk een nieuwe single uit en naar goede gewoonte mag alles er daarbij aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.