Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Te ontdekken: Youth Model

youthmodel

Youth Model bestaat uit Matt Holmes en Randy Borawski, uit Columbia USA. De band begint met Holmes als enige bandlid. Hij maakt in 2013 zijn album “All New Scars”, vol goed uitgewerkte pop-rock nummers, ergens tussen powerpop (“Couldn’t Resist”) en chamberpop (“Better Way”) in. Een hoogtepunt is het emotionele en akoestische “Break”. Youth Model als duo ontstaat eind 2013 als Holmes de co-host Borawski van ‘Unsigned’ ontmoet, een programma van een lokale radiozender waar onontdekt talent gedraaid wordt. Borawski accepteert direct het aanbod om een band te vormen. Samen borduren ze voort op de sound, al wordt dat wat zwaarder en komt er een echt rock-geluid naar voren.

Dat is goed te horen op hun nieuwe single “Open Season”, met aanstekelijke indierock ritmes. Dat mag echter een diepere laag niet verhullen: het nummer gaat over perioden waarin groepen onder druk staan, bekritiseerd worden en een algeheel wantrouwen de boventoon voert (‘open season’ in het Engels). De bijbehorende videoclip benadrukt de boodschap met ‘found film’ over hoe te reageren op een atoombom, ook een periode waarin angst voor ‘de ander’ heerste. Een aanstekelijk geluid versus een confronterende boodschap: voor ons is het een gelijkspel, in deze stap naar een waarschijnlijke doorbraak.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Bandcamp / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman - "everytime"

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.