Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nicolas Jaar – “Coin In Nine Hands”

Deze vrijdag brengt Nicolas Jaar een deluxe-versie van zijn laatste plaat Sirens uit. De fans van koning Jaar worden dus toch nog een beetje extra in de watten gelegd voor sinterklaas. “Coin In Nine Hands” is het nummer dat met kop en schouders erboven uitsteekt. Veel meer Nicolas Jaar dan dit kan een nummer bijna niet zijn.

De meeste artiesten die een jaar en dag na de release van een album nog een bonus-versie van uitbrengen, komen op de proppen met half afgewerkte nummers. Meestal is het ook vrij duidelijk waarom ze de plaat niet gehaald hebben. Niets is minder waar bij “Coin In Nine Hands”, wat juist één van de betere tracks is die Nicolas Jaar de afgelopen jaren uit zijn mouwen schudde. Net zoals op Sirens zijn de teksten van de Amerikaanse artiest weer even politiek geladen. ‘Last night in a city near the Persian Gulf, the heat soared to 163’ preekt Nicolas Jaar ritmisch over aanstekelijke knisperende percussie. Sint Nicolaas blijkt zo geen oude vriendelijke man met mijter en staf maar een geniale producer gehuld in oh-zo-schone en duistere electronica!

6 december 2017

About Author

Florian Strik


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter