Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – “Liberty Bell”

We naderen de laatste week van 2020, een jaar dat een nieuwe dimensie aan de term annus horribilis lijkt te hebben gegeven, maar 2021 kan alvast niet meer stuk. Vandaag bereikte het nieuws ons namelijk dat we dan eindelijk de wederopstanding van Darkside mogen meemaken. Het project, waarin gelauwerd muziekproducent Nicolas Jaar gezelschap krijgt van gitarist Dave Harrington (ook bekend van zijn eponieme Dave Harrington Group), kwam in 2014 aan een veel te vroeg einde. We luisteren nog steeds minstens elke maand naar Psychic, acht nummers aanstekelijke ritmes, diepe bassen, dromerige psychedelia en algemene gelukzaligheid. In de vorm van Spiral wordt komende lente eindelijk een vervolg aan dit meesterwerk gebreid.

Meer aanmoediging hadden we eigenlijk al niet meer nodig om ons geld boven te halen, maar nu verschijnt ook nog een eerste single. Die maakt meteen duidelijk waarom we zo blij zijn om dit project terug te zien opduiken, maar geeft ook een koerswijziging aan. Doorheen “Liberty Bell” lijken de twee een middenweg te zoeken tussen de donkere elektronica van hun debuut en de dansbare beats van het Against All Logic-project, waarmee Jaar de voorbije jaren furore maakte. We denken specifiek aan “Know You”, maar dan met een warme, organische gloed. Jaars mysterieuze zang speelt perfect in op de dartelende gitaarmelodieën van zijn tegenspeler. Met vier minuten is het resultaat iets korter dan we van het duo gewend zijn, maar dat doet ons vooral nog meer uitkijken naar de dag waarop we dit stukje muziek kunnen beluisteren in zijn grotere context.

We hebben Darkside donders hard gemist. Doe dit niet meer, jongens. Spiral verschijnt dit voorjaar.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – Spiral (★★★★): Van de rave naar het filmhuis

We kunnen ons niet precies herinneren hoe het liefdesverhaal precies begon; was het de inclusie van “Variations” in een door Foals gecureerde…
AlbumsRecensies

Nicolas Jaar - Cenizas (★★½): De grens met het experimentele opzoeken

Er lijkt maar geen einde te komen aan de releases van Nicolas Jaar in 2020. Nog geen twee maanden geleden liet hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicolas Jaar – “Sunder”

Sinds het vier jaar oude Sirens bracht Nicolas Jaar geen nieuw materiaal meer uit onder zijn eigen naam. In de tussentijd kon hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.