Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “feelslikeimfallinginlove”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Coldplay staat er de laatste jaren nogal bekend om slechte muziek uit te brengen en deed dat onder andere met Music of the Spheres en A Head Full of Dreams, die beiden gepaard gingen met gigantisch uitgebreide concertreeksen. Eerstgenoemde kwam zo al uit in 2021 en de band is nog steeds niet uitgespeeld met die plaat. Begrijp ons niet verkeerd, want er staan op die albums ook nummers die het luisteren wel waard zijn, maar de kwaliteit waarmee de groep begin jaren 2000 bekend werd lijkt al eventjes achter ons te liggen. In het vorige decennium bracht Coldplay echter ook Everyday Life en Ghost Stories uit waarmee Chris Martin en co toch ook aantoonden dat ze nog steeds iets anders dan platte pop kunnen maken en daarbij verrassend uit de hoek kunnen komen. Het was dus in spanning afwachten of we ons aan een nieuwe verrassing als “Arabesque” mochten verwachten of eerder een voorspelbare en platte popsong als “Higher Power“.

“feelslikeimfallinginlove” ligt, net zoals de waarheid, eerder ergens in het midden. Het nummer begint vrij intiem met een uptempo beat. De zachte zang van Chris Martin doet het aanvoelen alsof je in een klein kamertje met hem zit, maar eens het eerste refrein aanbreekt voelt het nummer meteen aan als iets dat een zomerhit moet worden. Wanneer je band Coldplay heet, dan weet je helemaal zeker dat een oorwurm als deze een hit zal worden. Het einde is dan ook zeer groots en voelt aan als eentje dat geschikt is voor een zoveelste uitverkochte stadionshow. “feelslikeimfallinginlove” is geen slecht nummer en best aanstekelijk, maar is vreemd genoeg eveneens niet zo memorabel en bevestigt nog maar eens dat Coldplay het tegenwoordig graag op veilig speelt.

Deze single is de eerste in aanloop naar het volgende album Moon Music, dat op 4 oktober uitkomt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JIN - "The Astronaut"

Een tijdje geleden kregen de fans van BTS een grote klap te verwerken; de leden gaan gezamenlijk hun dienstplicht van 21 maanden…
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.