Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Higher Power”

© CPU – Sven Michiels

‘Transmission incoming. Standby.’ Op zich een bijzonder onschuldige tweet van het mysterieuze Alien Radio FM, maar zonder dat iemand het goed en wel besefte, had Coldplay ons allemaal bij de neus genomen. In een zelfverklaard Kaoticaans alfabet verspreidde de megaband rond Chris Martin – zonder enige betrokkenheid te erkennen – affiches en billboards rond de hele wereld en liet het vooral de kracht van het internet zijn werk doen. Nog geen dag later had Twitter het spelletje al door: ‘Coldplay – Higher Power – May Seven’, stond er in het alternatieve taaltje te lezen. Chris Martin en co deden nog even alsof hun neus bloedde, maar naargelang het nieuws doorsijpelde naar de rest van de wereld, werd de single eindelijk bevestigd.

Coldplay doet al wel eens vaker iets speciaals om nieuwe muziek aan te kondigen; zo stuurde de band persoonlijk brieven naar de fans rond de release van Everyday Life en verschenen er ook voor A Head Full of Dreams mysterieuze affiches rond de hele wereld. Ook nu wordt er vol ingezet op een alternatieve release en als we de speurneuzen mogen geloven, ligt er al veel meer info voor het rapen in de hints. Zo zou er zelfs al een volledig nieuw album klaar liggen onder de naam Music of the Spheres, zal die plaat 42 minuten en 12 seconden duren en kan je als je echt wil zelfs al nummers waar nog niets van bekend is, meezingen. Wat daar allemaal van klopt, zal de nabije toekomst ons moeten leren, maar nu zijn we toch al even zoet met “Higher Power”.

Coldplay, of toch het persteam rond de band, heeft dus al gigantisch veel moeite gestoken in deze release, maar als kers op de taart kon er toch nog een extra stunt van af. “Higher Power” werd letterlijk van hoger op de wereld afgevuurd, aangezien het nummer vanop het ISS wordt gereleaset en op die manier de wereld zal doen dansen. En dansen, dat zullen we, want voor hun nieuwe single keren de Britten terug naar hun vrolijke stadionsound, met een hedendaagse touch weliswaar. Al vanaf de begintonen wordt duidelijk dat Coldplay er opnieuw een gigantische vreugde-explosie bij heeft. Met een mix van heel wat vrolijke elektronica, catchy baslijnen en een opgewekte Chris Martin komt “Higher Power” lekker op gang. Je voelt de spanning opbouwen tot een eerste sprongetje in de refreinen. ‘You’ve got, a higher power!’, horen we nu al door stadions galmen, begeleid door heel wat vuurwerk en confetti. Tegen het einde komen er ook wat nadrukkelijker vrouwelijke backings bij kijken, die het geheel naar een nog hogere sfeer brengt.

Als Coldplay een nummer uitbrengt, kan je er donder op zeggen dat het een hit wordt, maar de Britten lijken het vel van de beer nog niet te verkopen voor ie geschoten is. “Higher Power” werd een heel fijn nummertje dat perfect in de discografie van de band zal opgaan en ongetwijfeld helemaal grijs zal worden gedraaid op de radio.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Nesbitt - "Pressure Makes Diamonds"

De Schotse zangeres Nina Nesbitt zwom al door verschillende waters sinds ze tien jaar geleden debuteerde. Haar eerste album Peroxide verscheen in 2013,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.