Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Coldplay – “Arabesque” & “Orphans”

Het is al twee jaar geleden dat Coldplay nog nieuwe muziek uitbracht! Chris Martin en co brachten in 2015 Head Full Of Dreams uit en zoals altijd stonden er ook dit keer enkele hits op het album. In 2017 volgde daaropvolgend nog een ep onder de naam Kaleidoscope. De band heeft na een carrière van zo’n twintig jaar een hele hoop hits vergaard gaande van “Fix You” en “Magic” tot “A Head Full Of Dreams” en “Viva La Vida!“. Vorig jaar kwam het viertal nog met nieuwe muziek onder een andere naam (Los Unidades). Ze werkten onder andere samen met Pharrell Williams en kwamen zo met alweer een hitje naar voren: “E-LO”.

Na wat mysterieus gedoe met onder andere oude posters die verschenen, tracklists die in kranten verschenen (zie verder) en brieven die naar fans over de hele wereld werden gestuurd, kwam Coldplay met goed nieuws. Ten eerste zullen de fans niet meer lang moeten wachten, want op 22 november verschijnt het nieuwe album al. Het album zal Everyday Life heten en verschijnt exact honderd jaar na de zonsverduistering van 1919. Ten tweede gaat het niet over een gewoon album, maar een dubbel album. Het eerste deel krijgt de naam Sunrise en voor het tweede deel zochten ze het niet al te ver: Sunset. Deze week kregen we al twee nummers te horen.

De lekkere baslijn en het vrolijke koor in “Orphans” brengen meteen het zonnetje in huis. Coldplay klinkt hier zoals op hun vorige plaat, al kruipen er hier en daar wat Zuiderse, vernieuwende vibes is. Ook deze vernieuwing kunnen we smaken. We zouden het nummer als zomerhit kunnen omschrijven, maar daarvoor is de band wat te laat.

Op “Arabesque” krijgen we dan nóg een andere Coldplay te horen. Hier klinkt de band zeer vernieuwend en jazzy, denk maar aan wat Noel Gallagher tegenwoordig doet, of zelfs de Londense jazzscene. Door een lange saxofoonsolo (door Femi Kuti) en Franse tekst (door onze Belgische trots Stromae) is dit zeker en vast een uniek nummer in het repertoire van de band. Het ziet er naar uit dat de band niet één, maar twee keer van sound is veranderd, maar de stem van Chris Martin is en blijft diezelfde herkenbare stem.

Facebook / Instagram / Website

TRACKLIST:

Sunrise:

Sunrise
Church
Trouble In Town
Broken
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend

Sunset:

Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بني آدم
Champion Of The World
Everyday Life

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

 

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saint Levant & Playyard - “I Guess”

Geboren in Jeruzalem, zoon van een Palestijns-Servische vader en een Frans-Algerijnse moeder, het is geen wonder dat Marwan Abdelhamid een echte kameleon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JIN - "The Astronaut"

Een tijdje geleden kregen de fans van BTS een grote klap te verwerken; de leden gaan gezamenlijk hun dienstplicht van 21 maanden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.