Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Def Leppard – “Just Like 73” (feat. Tom Morello)

© CPU – Sven Michiels

Voor muziekpuristen zal Def Leppard tot in de eeuwigheid als een smakeloze band worden beschouwd. Als we enkel naar de cijfers zouden kijken, behoort de hairmetalband moeiteloos tot de grootsten op aarde. Door de miljoenenverkoop van Pyromania en Hysteria waren de Britten zelfs populairder in de Verenigde Staten dan in hun thuisland. Door de ogen van vrienden en collega’s bleef Joe Elliott een gerespecteerd monument. Tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert in 1992 was hij namelijk de eerste zanger die na Mercury’s overlijden met Queen op het podium stond. Def Leppard is daarna met ups en downs blijven touren, maar de headlinestatus heeft het op hardrock- en metalfestivals nooit moeten afstaan. Daar zal zelfs de volgende samenwerking met Tom Morello niet veel aan veranderen.

“Just Like 73” is echter niet meer dan een zoethoudertje. Def Leppard weet nog steeds hoe het in grote arena’s moet rocken, maar verder dan dat reiken de ambities voorlopig niet. Sinds Rage Against the Machine aankondigde te stoppen, lijkt ook Tom Morello uit elke hoek opdrachten aan te nemen. Op papier lijkt de combinatie Def Leppard-Morello supercool. In werkelijkheid blijkt het echter beperkt tot een solo die ook door Phil Collen en Vivian Campbell bedacht had kunnen worden. Het verschil is dat zij geen patent hebben op het noisy effectje waarmee Tom Morello begin jaren ’90 een muzikale revolutie ontketende. Zonder zijn minieme bijdrage zou de single perfect passen in het rijtje van vroegere classics die menig jukebox centen heeft opgeleverd.

Op 2 augustus verschijnt “Just Like 73” op 7-inch. Def Leppard tourt deze zomer alleen door de Verenigde Staten, maar Tom Morello is bij ons te zien in 013 (18 juni) en op Rock Werchter (5 juli).

Def Leppard: Facebook / Instagram / Website
Tom Morello: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe naam en een reeks wijzigingen op de affiche van Rock Werchter 2024

Met nog exact een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu echt beginnen. De affiche werd enkele weken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.